Ciclisme

El Tour de França aposta pels trams de terra i les llambordes en una nova edició més equilibrada

El Tour innova amb algunes mesures per equilibrar la competició, tot i que el principal candidat segueix sent Chris Froome, que buscarà guanyar el campionat per cinquena vegada

Manel PriegoActualitzat

La nova edició del Tour de França 2018 ha presentat aquest matí a París el recorregut de la competició. La cursa començarà a la costa atlàntica francesa, on han apostat per diversos trams plens de llambordes, una de les novetats més destacades de l'edició d'enguany. Les llambordes són blocs de pedra rectangulars que s'utilitzen per construir el paviment. També han volgut innovar amb la incorporació d'alguns trams de terra i de muntanya.

A més, s'exploraran nous ports com La Rosiere als Alps  i el Col de Portet als Pirineus, que serà la meta d'una etapa de tan sols 65 quilòmetres d'ascensió continuada, un format inèdit per al Tour en les jornades d'alta muntanya.

El Tour ha decidit reduir a 8 el nombre de components de cada equip, una mesura que preveu equilibrar la cursa entre tots els seus competidors. Tot i això, el ciclista favorit per guanyar el Tour de França 2018 és el britànic Chris Froome, campió en quatre ocasions, tres de les quals de forma consecutiva en les últimes edicions. Si Froome aconsegueix guanyar aquesta edició atraparia llegendes del ciclisme com Indurain, Hinault, Anquetil i Merckx.

El Tour de França començarà el 7 de juliol a Noirmontier, amb una primera etapa de 189 quilòmetres que culminarà a Fontenay-le-Compte

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut