Mauricio Pochettino ha enviat una carta de condol a la família d'un seguidor del Tottenham (Reuters)
Futbol internacional

El Tottenham i l'Arsenal ensopeguen i mantenen intacte el somni del Leicester a la Premier

L'equip de Pochettino ha desaprofitat l'oportunitat de situar-se líder en perdre al camp del West Ham, mentre que els de Wenger han naufragat a casa contra el Swansea

El Leicester es manté com a líder en solitari de la Premier League. Els de Ranieri havien ensopegat empatant a casa amb el West Bromwich, però aquest dimecres tot ha anat a favor de la ventafocs i els tres poderosos perseguidors, Tottenham, Arsenal i Manchester City, han perdut.

El Tottenham de Pochettino, segon classificat, ha desaprofitat l'oportunitat de col·locar-se líder en perdre per la mínima al camp del West Ham. Als set minuts, Michail Antonio ha fet el gol del triomf per als locals. Després, la bona defensa del l'equip de Bilic ha deixat secs els "Spurs", que últimament comptaven per desenes les seves ocasions de gol. Ara el Tottenham queda a tres punts del Leicester, just abans de jugar contra l'Arsenal el derbi del nord de Londres.

L'Arsenal tampoc ha aprofitat l'ensopegada del líder i ha tornat a naufragar a casa contra el Swansea després d'una arrencada prometedora. Alexis s'ha inventat una subtil centrada i Joel Campbell, una rematada màgica. Era el quart d'hora i l'extrem "tico" ha obert el marcador. Però en el minut 32, silenci a l'Emirates. Wayne Routhledge ha fet l'empat. I el desastre per als "gunners" ha arribat disset minuts abans del final. Ashley Williams ha marcat l'1 a 2 i ha deixat pàlids els aficionats locals. Alexis i Giroud han topat amb el pal i l'Arsenal segueix tercer, però a sis punts del Leicester i a més perd per lesió el seu porter titular, Petr Cech.

Derrota del City i victòria del United

Tampoc ha guanyat el Manchester City, que ha estat arrasat pel Liverpool a Anfield. Adam Lallana ha fet el primer en el minut 34. Set després, ha arribat "el gol de l'ex". L'ha fet James Milner, en línia ascendent vestit de "red". I en el 57, el brasiler Roberto Firmino ha deixat els de Pellegrini tocadíssims. Amb aquesta desfeta, el City és quart a deu punts del liderat i veu com el United amenaça la seva plaça de Champions.

I és que qui ha acabat rient aquesta nit és Louis Van Gaal, i gràcies a Juan Mata. Un golàs de falta set minuts abans del final fa que els "red devils" ressuscitin les seves opcions amb una victòria contra el Watford de Quique Sánchez Flores.