Rugbi

El Torneig 6 Nacions de rugbi tindrà bonus per primera vegada

A part dels quatre punts per victòria, s'atorgarà un punt suplementari per a aquells equips que obtinguin quatre assajos en un partit, i un altre per als que perdin per menys de set punts.

El quinze anglès celebra el "Grand slam" aconseguit en l'última edició (Reuters)

El Torneig 6 Nacions de rugbi, el torneig més emblemàtic d'aquest esport, ha introduït una variant per incrementar la competitivitat entre els equips: la utilització de bonus addicionals per premiar els equips que aconsegueixin quatre assajos en un mateix partit, i també per als equips que, tot i perdre, ho facin per menys de set punts.

Aquest sistema de puntuació ja es fa servir en gairebé totes les competicions de rugbi, però el fet que el Sis Nacions l'utilitzi suposa un gran canvi. L'organització, però, ha precisat que aquest any serà de prova.

Tenint en compte que cada victòria es premiarà amb quatre punts, per evitar que un equip que aconsegueix el "Grand Slam" -guanyar tots els partits- pogués no ser campió del torneig, també s'estableix un bonus especial de tres punts suplementaris per a aquest fet.