Futbol

El títol de Lliga es decidirà enguany a l'última jornada entre el Barça i el Madrid

El Barça i el Madrid es disputen el títol de Lliga en la darrera jornada separats per tan sols un punt a favor dels blaugranes i després d'haver batut tots els registres històrics de punts i partits guanyats. Tots dos s'enfrontaran a equips que es juguen la permanència, el Valladolid i el Màlaga, i que lluitaran fins al final per mantenir-se a Primera Divisió. Això sí, el Barça és el que depèn d'ell mateix per assolir el títol i en cas d'empat també tindria el "goal average" a favor.

Actualitzat
El duel entre el Barça i el Madrid ja va ser protagonista, fa tres temporades, de l'últim precedent en què la Lliga es va haver de decidir en l'última jornada. Els blaugranes, que depenien d'una ensopegada dels blancs, van ser campions durant més de mitja hora. Els madridistes no aconseguien doblegar el Mallorca al Bernabéu i els barcelonistes guanyaven amb contundència al camp del Nàstic. Però, en el tram final del partit, Diarra i Reyes van certificar una victòria per al Madrid que va fer estèril la golejada del Barça.

Els precedents anteriors, en canvi, sí que van somriure als blaugranes. El "dream team" de Johan Cruyff va pispar dues lligues als blancs a començaments de la dècada dels 90 gràcies al mateix aliat, el Tenerife, que entrenava l'actual director general del Madrid, Jorge Valdano. En la temporada 1991-92, els madrilenys es van quedar amb un pam de nas en veure com els canaris els remuntaven un 0 a 2. Una derrota que, combinada amb la victòria del Barça contra l'Athletic de Bilbao, va fer que la Lliga es quedés al Camp Nou.

La història es va repetir la temporada següent al mateix escenari, l'Heliodoro Rodríguez López, de Tenerife. Derrota dels blancs i el campionat novament per a l'equip de Cruyff, que havia guanyat a casa la Reial Societat. L'únic equip que ha perdut una Lliga en l'última jornada partint com a líder i jugant a casa ha estat el Deportivo de la Corunya en la temporada 1992-93, amb el penal fallat de Djukic contra el València, una errada que també va donar el títol als blaugranes, després d'una soferta i molt lluïda victòria contra el Sevilla.
Anar al contingut