Tatiana Txernova fa un petó a la medalla d'or que va aconseguir en heptatló durant els mundials de Corea del Sud del 2011 (Reuters)
Dopatge

El TAS suspèn tres atletes russes per donar positiu en dopatge

Tatiana Txernova, Ekaterina Xarmina i Kristina Ugarova no podran recórrer la sentència del TAS

Actualitzat

El Tribunal de l'Arbitratge Esportiu, el TAS, ha suspès tres atletes russes per donar positiu en dopatge després d'una llarga batalla per impugnar la sanció.

Es tracta de Tatiana Txernova, que no podrà competir durant tres anys i vuit mesos i la sanció comença amb càracter retroactiu a partir del 5 de febrer de 2016 i es reduirà els dos anys que ja va complir entre el 2013 i el 2015. Tots els resultats que Txernova va aconseguir entre el 15 d'agost de 2011 i el 22 de juliol de 2013 queden definitivament anul·lats pel què haurà de retornar totes les medalles i diplomes aconseguits.

Ekaterina Xarmina haurà d'estar apartada de la competició durant tres anys i la sanció comença a comptabilitzar-se a partir del 7 de desembre de 2015 i Kristina Ugarova haurà de complir amb dos anys de sanció. Totes dues, com Txernova, queden desposseïdes de totes les marques i els guardons que van obtenir durant el període que l'Agència Mundial Antidopatge considera que van competir sota els efectes de substàncies prohibides.

Anar al contingut