Jocs Olímpics d'hivern

El TAS aixeca la sanció per sempre a 28 atletes russos que van donar positiu a Sotxi

Aquesta decisió implica el retorn de les medalles que van guanyar a Sotxi 2014 i se'ls obre la porta a participar als Jocs de Pyeongchang, que comencen el proper 9 de febrer.

Actualitzat

El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, el TAS, ha aixecat la sanció de per vida a 28 atletes russos que van donar positiu en els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi 2014 i ha resolt que se'ls ha retornar les medalles que van perdre per considerar que les proves aportades són "insuficients".

A banda, hi ha un grup d'onze esportistes més que se'ls aixeca parcialment la sanció perquè considera que "hi ha proves que estableixen que haurien infringit la normativa antidopatge" però que, en no ser concloents, tan sols se'ls prohibeix la participació en els Jocs d'hivern de Pyeongchang que comencen el proper 9 de febrer en lloc de per vida. Es manté la prohibició a un pilot de bobsleigh i tres biatletes.

En total, es van sancionar 43 esportistes per considerar que estaven implicats en una trama de dopatge massiu impulsat pel govern rus en el marc dels Jocs d'hivern de Sotxi de 2014. La investigació del TAS ha analitzat cada un dels casos de forma individual i ha pogut determinar aquesta resolució. Tot i així, els 169 esportistes russos que han estat convidats a participar a Pyeongchang 2018 ho hauran de fer sota la bandera olímpica arran de la sanció imposada pel Comitè Olímpic Internacional que prohibeix Rússia a participar en els Jocs d'hivern que estan a punt de començar.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut