Neymar
El TAD ha decidit que Neymar no pot jugar el clàssic (Reuters)
Futbol

El TAD denega la cautelar a Neymar, tot i que no s'ha reunit

L'organisme ha enviat un escrit al club en el qual li recorda que és l'únic capacitat per resoldre el recurs i que haurà de fer el que cregui convenient a l'hora de decidir si el brasiler juga

Actualitzat

El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha decidit no donar a Neymar la suspensió cautelar de la sanció que li impedeix jugar contra el Reial Madrid aquest diumenge al Santiago Bernabéu. Ho ha comunicat mitjançant un escrit que ha enviat al FC Barcelona aquest dissabte a primera hora de la tarda. No obstant això, el tribunal no s'ha reunit d'urgència com s'havia anunciat unes hores abans. Aquesta reunió s'ha convocat i desconvocat diverses vegades perquè no han pogut localitzat tots els membres de l'organisme.

En la nota, el president del TAD, Enrique Arnaldo, exposa que el recurs del Barça va arribar divendres a les 16.08 "quan era públic i notori que el Tribunal havia acabat la seva reunió setmanal" i per això no va poder ser examinat. Tot i això, "amb la finalitat de protegir els interessos de tots els clubs participants en les competicions professionals i de la mateixa competició, s'ha procurat convocar una reunió extraordinària", però sense èxit perquè no s'ha pogut localitzar tots els membres.

El Tribunal explica que "el recurs no sol·licita cap mesura cautelar, però sí demana que declari la plena disponibilitat del jugador per disputar el partit de la propera jornada el dia 23 d'abril del 2017". En aquest sentit, el TAD afirma que "no correspon a aquest tribunal atendre consultes o fer declaracions sinó resoldre en última instància els recursos que en matèria disciplinària se li plantegen".

Tot i això, reconeix que "tots els agents participants a l'esport són lliures en tot moment d'interpretar les normes com considerin pertinent en atenció als seus drets i interessos", però més avall diu que "els òrgans competents podran determinar la correcció o incorrecció" d'aquestes interpretacions.

El TAD, però, recorda al FC Barcelona que el article 81 de la Llei 10/1990 del 15 d'octubre de l'Esport diu que les sancions "seran immediatament executives sense que les reclamacions i recursos que procedeixen contra les mateixes paralitzin la seva execució, sense perjudici de les facultats que corresponen als òrgans disciplinaris de les diferents instàncies d'adoptar, a instància de part, les mesures cautelars que estimi oportunes".

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut