Surf

El surfista brasiler Ricardo Dos Santos mor un dia després de ser tirotejat en una platja de Florianópolis

Dos Santos, de 24 anys, va rebre tres trets dilluns al matí quan sortia de casa a la platja de Guarda do Embaú, després d'un incident amb uns homes que suposadament estaven consumint cocaïna

El surfista brasiler Ricardo Dos Santos, en una fotografia d'arxiu.

El surfista brasiler Ricardo dos Santos ha mort aquest dimarts a conseqüència de les ferides de bala sofertes la vigília en una platja del Brasil, suposadament disparades per un policia, segons han informat els seus familiars a mitjans brasilers. Dos Santos, de 24 anys, va rebre tres trets dilluns al matí quan sortia de casa a la platja de Guarda do Embaú, a Florianópolis, al sud de l'estat de Santa Catarina.
   
Segons van relatar testimonis, el surfista va demanar a uns homes que s'allunyessin de l'entrada de casa seva, ja que suposadament estaven consumint cocaïna, encara que alguns familiars van relatar a mitjans brasilers que el motiu de la discussió va ser un cotxe mal aparcat.

Un agent de la Policia Militaritzada (PM) fora de servei i el germà d'aquest, menor d'edat, van ser detinguts després del fet, encara que el menor va ser alliberat posteriorment, segons han informat les autoritats. El policia va admetre que va disparar, però va al·legar que va ser en legítima defensa perquè que el surfista volia agredir-lo, encara que els familiars de Dos Santos van assegurar que els trets es van fer de manera injustificada.

Després del fet, Dos Santos, especialista en onades potents, va ser traslladat a l'Hospital São José de Florianópolis, on dimarts va morir després de ser sotmès a quatre operacions. El seu col·lega i actual campió mundial de surf, el també brasiler Gabriel Medina, ha lamentat la seva mort i ha assegurat que el surfista "no mereixia això".
   
"No mereixies això! No, mai! Per què passa això amb les persones de bé? No ho entenc. Bona gent, sempre ajudant als altres. Somriure d'orella a orella cada dia i exemple de persona. Família Dos Santos, que Déu conforti la vostra família ", ha publicat Medina a través de les xarxes socials.