Futbol

El sistema "Ull de falcó" es posarà en marxa la temporada vinent a la Premier per evitar els gols fantasma

La Premier League ha aprovat aquest dijous l'ús de la tecnologia de l'"ull de falcó" per a la temporada vinent, segons han acordat els 20 clubs que militen a la màxima categoria anglesa. Així, la Premier es converteix en la primera competició de futbol europea a utilitzar aquest sistema.

Actualitzat
La Premier League ha aprovat aquest dijous l'ús de la tecnologia de l'"ull de falcó" per a la temporada vinent, segons han acordat els 20 clubs que militen a la màxima categoria anglesa. Així, la Premier es converteix en la primera competició de futbol europea a utilitzar aquest sistema. Les instal·lacions duraran 6 setmanes.

L'"ull de falcó" ja es començarà a utilitzar per la Copa Confederacions que se celebrarà al Brasil aquest estiu. El sistema, desenvolupat per l'empresa Hawkeye, utilitza 7 càmeres a cada porteria, que combinant el senyal que rep des dels diversos angles, crea una imatge tridimensional que confirma si la pilota ha creuat la línia de gol o no, tècnica que ja s'utilitza en altres esports, com el tennis o el criquet. Després de les queixes rebudes pels equips sobre les males decisions arbitrals en aquest tipus de situacions, l'aplicació de l'àrbitre de gol no ha estat suficient, i la Premier ha decidit apostar per les noves tecnologies.

Amb la posada en marxa d'aquest nou sistema, es volen evitar les polèmiques i problemàtiques dels gols fantasma, que en més d'una ocasió han perjudicat els resultats finals de partits importants, com el gol de Lampard contra Alemanya que no va pujar al marcador i que hauria pogut empatar el partit, que més tard van perdre 4-1 i va deixar  Anglaterra fora del Mundial.
Anar al contingut