Primera Divisió

El Sevilla talla les ales del Madrid al Sánchez Pizjuán i deixa el Barça líder en solitari (2-1)

Primer partit sense Cristiano Ronaldo i primera derrota del Reial Madrid a la Lliga. Sense el portuguès, l'equip de Manuel Pellegrini va caure amb justícia en la seva visita al Sánchez Pizjuán davant d'un Sevilla que hauria pogut golejar si no hagués estat per la superba actuació d'Iker Casillas. El porter madridista, novament immens, va evitar, amb les seves aturades, una desfeta encara més àmplia del conjunt madridista, que fins i tot hauria pogut empatar en l'últim sospir amb un xut de Sergio Ramos. La derrota dels blancs deixa el Barça líder en solitari amb tres punts d'avantatge sobre el Madrid i Sevilla.

Gran ambient al Sánchez Pizjuán per rebre la visita del Reial Madrid. Esperonat pel seu públic, el Sevilla va sortir amb molta empenta i va dominar un rival amb molts problemes per contenir els atacs dels locals. Sense el lesionat Cristiano Ronaldo, el Madrid va ser un equip vulgar, sense idees ofensives, i el Sevilla va començar a arribar amb molt de perill sobre la porteria de Casillas. El porter madridista, amb les seves aturades, va evitar que els blancs, en aquesta ocasió de negre, se n'anessin al descans amb un cabàs de gols en contra.

Jesús Navas i Luis Fabiano, en dues ocasions, es van topar amb el salvador dels galàctics. Però el Sevilla no es va rendir, va seguir atacant i la seva insistència va tenir el premi del gol en el minut 33. Fernando Navarro, que va entrar en el lloc del lesionat Squillaci, va fer la centrada, i Navas, al segon pal, va guanyar la partida a un tou Marcelo per rematar de cap al fons de la xarxa. El Madrid, pràcticament inofensiu durant els primers 45 minuts, va intentar estirar línies després del primer gol local i Xabi Alonso, amb dos xuts llunyans, va ser l'únic capaç de crear sensació de perill sobre la porteria de Palop, que gairebé es va convertir en un espectador més.

Una picabaralla entre Guti, Konko i Perotti, que Iturralde González va resoldre amb una targeta groga per a cadascun, va escalfar els ànims a la gespa i va tornar a despertar la fam d'un Sevilla que va tenir dues claríssimes ocasions per fer el segon abans del descans. Primer, Luis Fabiano va rematar de cap fora sense oposició i, a continuació, Casillas va evitar el gol de Renato amb una aturada prodigiosa.

Renato fa justícia

La segona meitat va començar de la mateixa manera que la primera. Gran jugada de Negredo per la banda dreta, fa la centrada de la mort i, quan tot el Sánchez Pizjuán i els jugadors del Sevilla ja celebraven el gol de Perotti, Casillas va tornar a salvar el seu equip amb una aturada miraculosa. I del que semblava un segur 2-0, en la jugada següent va arribar l'empat a un. Guti va picar una falta i Pepe, de cap, va tornar a establir la igualtat en el marcador, un resultat completament injust tenint en compte els mèrits d'un equip i de l'altre sobre el terreny de joc.

L'empat va animar un Madrid que semblava mort i va posar la por al cos a un Sevilla que va començar a perdre el control d'un partit que tenia molt ben encarrilat. La resurecció madridista va tornar l'emoció a un duel que fins al moment havia tingut un clar color sevillista. Les forces es van igualar, el joc es va trencar completament, i en aquest trencaclosques, qualsevol dels dos equips va poder fer decantar la balança a favor seu. Però si el Madrid continua tenint un punt feble, aquest és el de defensar les jugades a pilota aturada. I aquesta debilitat defensiva la va aprofitar el Sevilla per tornar-se a avançar en el marcador en el minut 66 per mitjà de Renato, que va rematar tot sol a l'àrea petita.

Tot i el major domini del Sevilla, en l'últim sospir Sergio Ramos va tenir a les botes l'empat a dos, però va xutar fora just en el mateix instant que Iturralde va xiular el final del partit. La desfeta del Madrid deixa el Barça líder en solitari, amb tres punts d'avantatge sobre els blancs i el Sevilla, que es perfilen com els seus dos únics rivals en la lluita pel títol de Lliga.