El Sevilla no falla a San Mamés i manté el pols amb el Barça pel títol de Lliga (1-3)

El Sevilla es manté en la lluita pel títol de Lliga després d'imposar-se a San Mamés per 1-3 davant un Athletic que s'enfonsa en la zona de descens. Els sevillistes van començar molt forts i en només 10 minuts de partit van encarrilar la victòria, amb dos gols de Luis Fabiano i Martí. En la represa, l'Athletic va reaccionar i va reduir distàncies per mitjà d'Aduriz. Però amb els lleons atacant a la desesperada en busca de l'empat, Luis Fabiano va sentenciar culminant un ràpid contraatac ja en temps afegit. El públic de La Catedral va acomiadar el seu equip amb mocadors i el futur de Félix Sarriugarte a la banqueta basca perilla.

L'Athletic afrontava la visita del Sevilla a San Mamés en zona de descens després de la victòria de l'Osasuna, i pitjor no van poder començar les coses per als lleons de Sarriugarte, ja que en només 10 minuts, els visitants ja guanyaven per 0-2 en un inici de partit fulgurant. En el minut 4, Luis Fabiano va inaugurar el marcador amb un cop de cap inapel·lable i sis minuts després, Martí va fer el segon en un llunyà llançament de falta que va sorprendre Lafuente. El migcampista sevillista buscava una centrada a l'interior de l'àrea, però la pilota es va anar tancant i va acabar entrant al fons de la porteria.

Els locals van tenir dues ocasions per reduir distàncies, la més clara un cop de cap d'Urzaiz que Palop va desviar amb una mà prodigiosa. Tot i aquest avís, la reacció de l'Athletic només va ser un miratge i els homes de Juande Ramos van jugar a plaer davant un rival completament trencat. Kanouté va ser un malson per a la fràgil defensa bilbaïna i seves van ser les millors ocasions per ampliar la renda visitant. En el minut 24, va rematar a la mitja volta des de la frontal de l'àrea fregant el pal i, en el 33, va estar a punt de fer el 0-3 amb un cop de cap que es va perdre per poc. El domini del Sevilla va ser absolut fins al descans i la parròquia de La Catedral va xiular el pobre joc del seu equip.

En la represa, amb més força que futbol, l'Athletic va sortir conscient de la seva delicada situació i va buscar reduir diferències en el marcador però es va trobar amb un Palop molt inspirat. Etxeberría, que va entrar com a revulsiu a la segona part, també ho va provar amb una volea que va fregar el lateral de la xarxa. Tot i alguna arribada dels locals, el Sevilla mai no va perdre l'ordre sobre el terreny de joc i Kanouté va tornar a deixar mostres del seu gran estat de forma amb detalls de qualitat.

El tram final del partit va guanyar en emoció ja que, en el minut 68, l'Athletic va aconseguir reduir distàncies per mitjà d'Aduriz, que va recollir una pilota morta a l'interior de l'àrea després d'un cop de cap d'Urzaiz que s'havia estavellat al pal. Els bascos van veure la possibilitat de com a mínim empatar i es van abocar a l'atac a la desesperada. Yeste, de falta, va buscar l'escaire de la porteria de Palop sense èxit. El mateix jugador de l'Athletic se'n va poder anar abans de temps als vestidors després d'una picabaralla amb Daniel Alves, però l'àrbitre els va perdonar l'expulsió.

Els últims minuts van ser un atac i gol dels locals, que van penjar pilotes a l'olla en busca d'algun refús i Ustaritz va poder fer l'empat després d'un embolic a dins de l'àrea, però va xutar molt desviat. El central de l'Athletic es va haver de retirar poc després amb llitera i va abandonar el terreny de joc amb llàgrimes. Tot i els cinc minuts de temps afegit, els visitants van sentenciar la seva victòria amb l'1-3 de Luis Fabiano, que va culminar un ràpid contraatac. L'Athletic es queda amb 8 punts i en zona de descens, mentre que el Sevilla en suma 28 i es manté a només un del Barça.