El Sevilla guanya el Llevant (2-4) i continua la persecució del lideratge com a segon classificat

El Sevilla va sumar la primera victòria de l'any 2007 al Ciutat de València davant el Llevant (2-4) i es referma en la lluita pel lideratge com a segon classificat a un punt del Barça. En altres partits de la vintena jornada, destaca el derbi basc entre la Reial Societat i l'Athletic, que es va adjudicar el conjunt de Mané per 0-2, amb dos gols d'Iraola. El Getafe va derrotar l'Osasuna (2-0), el Mallorca va tornar a guanyar a casa davant el Recre (2-1) i el Saragossa va empatar amb el Dépor (1-1).

Llevant, 2 - Sevilla, 4

El Sevilla va superar clarament el Llevant al Ciutat de València. Kanouté, "pichichi" amb 16 gols, va obrir el marcador en el minut 35 de la primera part. En la represa, Kerzahkov va fer pujar el segon gol per al Sevilla i s'estrena així com a golejador a l'equip andalús. El partit encara se li va posar més de cara a l'equip de Juande Ramos, quan Tommasi es va fer un gol en pròpia porta quan intentava desviar la pilota equivocadament. El partit semblava clar per al Sevilla amb un 0-3, però el Llevant va retallar distàncies fins a situar-se amb un 2-3, en el minut 73, amb gols de Dehu i Reggi. Els nervis els va calmar Alfaro, amb el quart i definitiu per al Sevilla.

Reial Societat, 0 - Athletic, 2

L'Ahtletic de Bilbao es va endur tres punts importantíssims d'Anoeta, gràcies a dos gols d'Iraola. El primer va arribar molt aviat, abans del primer quart d'hora de partit, quan el jugador va rematar una centrada d'Urzaiz. En el minut 34, la Reial Societat va desaprofitar una pena màxima, que podia haver canviat el signe del partit. L'àrbitre va assenyalar penal per unes mans de Sarriegi, però Aranzubia va aturar el llançament des dels onze metres de Xabi Prieto. Els de Mané van marxar al descans, així, amb un gol d'avantatge. En el minut 69, Iraola va sentenciar el partit amb el segon.

Saragossa, 1 - Deportivo, 1

Taborda va obrir el marcador per al Deportivo, en la visita del conjunt gallec a La Romareda, en el minut 21 de partit. El jugador del Dépor va rematar de cap una centrada d'Arizmendi a la dreta. En la represa, però, Diego Milito va empatar en el 78, de penal. A més, en la jugada del penal, l'àrbitre va expulsar Taborda. El Saragossa va fer una gran segona part i només els pals de la porteria van impedir al conjunt local endur-se'n el triomf.

Getafe, 2 - Osasuna, 0

El duel entre el Getafe i l'Osasuna es pot resumir amb el nom d'un jugador: Güiza. El davanter de Cadis va resoldre amb només la primera part el partit amb dos gols. El primer, abans d'arribar a la mitja hora i el segon, just fregant el descans.

Mallorca, 2 - Recreativo, 1

El Mallorca va trencar la mala ratxa a casa, ja que des del 24 de setembre no guanyava davant la seva afició. Al descans, l'equip ja guanyava per dos gols, transformats per Ballesteros, al minut 38, i el segon de Nunes, al 45. Quan només s'havien jugat quatre minuts de la segona part, Juanma va reduir distàncies, però el seu gol no va ser suficient per tornar a igualar el partit.

Betis, 2 - València, 1

El Betis ha sortit del descens gràcies a la victòria davant el València al Ruiz de Lopera i ha relegat a la divuitena posició el Llevant. El conjunt andalús va començar perdent, després que Villa inaugurés el marcador en el minut 9 de partit. Cinc minuts després, però, Robert va restablir la igualada. En la represa, altra vegada Robert va fer pujar el 2-1, en el minut 68, de penal. La derrota no afecta el València, que es queda quart en zona de Champions. L'interès del partit va ser el retorn de Joaquín al camp del Betis, el seu exequip.