Banega ha liderat la golejada del Sevilla contra l'Standard de Lieja (EFE)
Lliga Europa

El Sevilla goleja l'Standard de Lieja i el Vila-real i el Betis empaten en el debut europeu

El conjunt de Pablo Machín ha deixat enrere els dubtes inicials a la lliga amb un triomf contundent contra l'Standard de Lieja (5-1), els groguets no han passat de l'empat a casa contra el Glasgow Rangers (2-2) i els verd-i-blancs topen contra el mur de l'Olympiacos (0-0) en l'estrena a la fase de grups de la Lliga Europa

Miquel RibasActualitzat

El Sevilla ha aconseguit una victòria clara i balsàmica en el seu debut en la Lliga Europa. En el minut 8, Éver Banega, de falta directa, ha obert el marcador per a l'equip andalús. L'Standard de Lieja mai ha donat la sensació de poder plantar cara. Els sevillistes han dominat clarament, però, en un desajust defensiu, han permès que l'equip belga empatés en el minut 39 de joc gràcies a Moussa Djeneno. Tot feia preveure que al descans s'arribaria amb empat a 1, però Franco Vázquez ha desfet la igualada i ha fet el 2 a 1.

La segona part ha començat molt bé per als sevillistes, ja que Ben Yedder ha fet el 3 a 1 quan encara no s'havien jugats cinc minuts d'aquest segon període. En el minut 70, de nou Ben Yedder ha tornat a superar al porter Ochoa davant l'eufòria de la graderia.

Amb el 4 a 1, l'Standard s'ha deixat anar, a pesar de les esbroncades del seu entrenador, Michel Preudhomme, i, ja a les acaballes, Ever Benega ha fet el seu segon gol i ha establert el 5 a 1 definitiu. Aquesta victoria en el debut a la Lliga Europa dona un respir a Pablo Machín, que havia encadenat dues derrotes a la lliga. L'única nota negativa ha estat la lesió del migcampista francès Ibrahim Amadou, que s'ha hagut de retirar en el minut 13 per una luxació al colze dret.

En l'altre partit de grup J, el FC Krasnodar s'ha imposat per la mínima al camp del Akhisarspor turc amb un solitari gol de Viktor Claesson en el minut 26.

El Vila-real ensopega a casa (2-2)

El Vila-real s'ha estrenat amb mal peu i ha ensopegat contra el Glasgow Rangers a l'estadi de La Ceràmica (2-2). Carlos Bacca, als 45 segons de joc, ha avançat els groguets, però els escocesos han empatat amb un gol d'Arfield en el 67. Gerard Moreno, que ha entrat en la segona part, ha tornat a desfer l'empat, però l'equip dirigit per Steven Gerrard ha tornat a reaccionar i Kyle Lafferty, en el 76, ha establert la sorprenent igualada definitiva.

En l'altre partit del grup G, el Rapid de Viena s'ha imposat sense problemes a l'Spartak de Moscou per 2 a 0 i és el primer líder en solitari. Després d'un primer temps sense gols, Timofeev en pròpia porta i Thomas Murg han donat el triomf al conjunt austríac.

El Betis topa contra el mur de l'Olypimpiacos (0-0)

En el seu retorn a una competició europea després de quatre anys d'absència, el Betis no ha passat de l'empat sense gols al camp de l'Olympiacos. Els verd-i-blancs han estat superiors als grecs i han disposat de les millors ocasions per desfer la igualada inicial, però els homes de Quique Setién han tingut el punt de mira desviat. En el minut 73, l'Olympiacos s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Tsimikas però ni jugant amb superioritat numèrica el Betis ha estat capaç de tombar el mur grec.

En l'altre partit del grup F, el Milan ha patit per derrotar per la mínima el modest Dudelange luxemburguès a domicili gràcies a un solitari gol de Gonzalo Higuaín en el minut 59.