Futbol internacional

El seleccionador sud-africà Ephraim Mashaba, destituït per insultar el president i el director executiu de la federació

Ephraim Mashaba, argumentant falta de suport, es va negar a acceptar les felicitacions després que el seu equip va derrotar per 2-1 el Senegal i va insultar públicament els membres de la directiva

Ephraim Mashaba, en una imatge d'arxiu (Reuters)

El seleccionador de Sud-àfrica, Ephraim Mashaba, ha estat acomiadat per insultar Danny Jordaan, president de la Federació de Futbol de Sud-àfrica (SAFA), i Dennis Mumble, director executiu de la federació. Mashaba, argumentant falta de suport, es va negar a acceptar les felicitacions després que el seu equip va derrotar per 2-1 el Senegal i va insultar públicament els membres de la directiva.  

Els càrrecs dels quals se l'acusa són conducta inadequada, insubordinació i violació de la política de comunicació de la SAFA, segons ha fet saber la mateixa federació en un comunicat. "A causa de la gravetat de les accions de l'entrenador, hem d'acomiadar al nostre seleccionador amb efecte immediat. Iniciarem la recerca d'un nou seleccionador africà perquè continuï amb l'objectiu d'aconseguir la classificació per al Mundial", recull el comunicat de la SAFA.

Sud-àfrica lidera, al costat de Burkina Faso, el grup D de classificació per al Mundial de Rússia 2018, tot i que no es va classificar per a la fase final de la Copa d'Àfrica que començarà al gener al Gabon.