Esport

El Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, afirma que "el Barça i els altres clubs de Primera podran jugar allà on triïn"

El responsable de l'esport català ha volgut desmuntar un dels arguments dels contraris a la independència de Catalunya

Actualitzat

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, ha reconegut que aquest 20 de setembre ha viscut un "dia intensíssim, uns fets que ens han sorprès a tots, però el món de l'esport ha sabut reaccionar. El món de l'esport no s'ha quedat amb mitges tintes. S'ha posicionat clarament, avui més que mai. Hem vist un reguitzell de comunicats de clubs, federacions, de la Unió de Federacions, de la Plataforma Pro Seleccions, del Comitè Olímpic Català i de tot un seguit d'esportistes a títol individual posicionant-se al costat de la democràcia, la llibertat i les institucions de Catalunya".

Algunes entitats catalanes han viscut les conseqüències del seu posicionament. Figueras ha explicat que "agents de la guàrdia civil han anat a la seu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya per escorcollar-la, però com que no portaven l'ordre pertinent se'ls ha convidat a marxar i han desaparegut". El motiu d'aquesta visita el té clar: "Ja fa dies que moltes federacions van fer públic el seu suport al procés i van oferir els seus locals".

El responsable de l'esport català ha parlat de l'argument dels contraris a la independència, preguntant-se on jugarà el FC Barcelona. Gerard Figueras creu que és un "argument de la por. La perspectiva que hem fet des de la secretaria, que portem un any deixant a punt el món de l'esport en cas d'independència, són que el Barça i els altres clubs de Primera podran jugar allà on triïn. No és fàcil i automàtic, però tampoc és impossible com diuen altres. S'ha d'obrir una negociació".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut