Waterpolo

El Sabadell suma la tercera Supercopa d'Europa femenina contra un Mataró molt combatiu (10-9)

En la primera final catalana de la competició, les jugadores de Nani Guiu han sabut trencar la igualada final gràcies a l'encert ofensiu de Judith Forca

El CN Sabadell s'ha imposat al CN Mataró en la primera final catalana de la Supercopa d'Europa del waterpolo femení després d'un partit espectacular i igualat fins al final (10-9). Res a veure, per tant, amb la recent Supercopa d'Espanya en què les vallesanes van exercir un domini aclaparador (6-11). Les jugadores de Florin Bonca han plantat cara contra les favorites i, tot i que exceptuant l'empat al descans (4-4) sempre han anat per sota en el marcador, la diferència mai ha superat els dos gols i s'ha tingut la sensació que hi podia haver sorpresa, com en la Copa de la Reina de la temporada passada.

El Sabadell, però, tampoc ha cedit i ha fet valer la qualitat de les seves jugadores contra una defensa molt sòlida, que només ha permès un gol en el primer quart, i, sobretot, contra una portera, Debbie Willemzs, que en diversos moments de la segona part ha semblat la millor de les mataronines. Entre les de Nani Guiu, Judith Forca ha estat la dona clau: ha fet tres dels seus quatre gols en el tram final del partit. Abans, a la primera part, ha estat Anni Espar qui, amb dues dianes, ha mogut l'atac.

Per part del Mataró, les màximes golejadores han estat Laura López, que ha jugat amb molèsties a la mà, Clara Cambray i Marina Aranha, amb dos gols cadascuna.

Amb aquest triomf, el CN Sabadell passa a encapçalar la llista de les supercampiones europees amb tres títols. Només se li acosta el Vouliagménis grec, amb dos.