El Reus treu un punt de Gijón malgrat dos penals inexistents en contra (1-1)

Els reusencs han sabut aguantar les envestides de l'Sporting en el primer temps, incloent-hi un penal que ha parat Èdgar Badia. En la represa, els de Bartolo han sabut aprofitar el nerviosisme local fins que un altre penal ha rescatat els locals

Jordi SunyerActualitzat

La història del futbol està plena de partits entre rivals teòricament desiguals i precedits d'algun tipus de festa o reconeixement que acaben en decepció per a l'organitzador de la celebració. De l'axioma ha estat a punt de beneficiar-se'n el Reus, que ha empatat a Gijón (1-1) el dia en què es festejaven els 300 partits de Roberto Canella defensant l'elàstica local. Els visitants s'han mostrat com un equip humil i decidit a sobreposar-se a les adversitats: les de la temporada i les del partit, però han sucumbit a un incomprensible penal en el temps afegit.

Tot i l'absència per lesió de Mikel Villanueva, Xavi Bartolo ha pogut disposar una defensa amb tres centrals (Alejandro Catena, Jesús Olmo i Gonzalo Pereira) i dos carrilers (Bastos i Adrià Guerrero) amb un objectiu clar: mantenir-se ordenats en defensa davant un Sporting que ha assumit la iniciativa, i mirar de ser el màxim de verticals possible en el moment de recuperar la pilota. Uros Djurdjevic (4') ha protagonitzat la primera aproximació local amb una rematada massa creuada, i Álex Pérez (8') ha estat a punt de sorprendre Èdgar Badia amb una rematada a sobrebot, a la sortida d'un córner, lleugerament desviada. Les opcions ofensives del Reus estaven condicionades per la baixa de Fran Carbia, amb un esquinç al turmell esquerre.

Un cop de cap alt de l'exblaugrana Carlos Carmona (12') allargava el degoteig d'ocasions d'un Sporting afamat, després de la derrota del passat cap de setmana contra el Rayo Majadahonda. El gol balsàmic que necessitaven els asturians l'ha tingut molt a prop l'ex de l'Olympiacos Djurdjevic, que ha rematat en posició franca (25') una centrada d'André Sousa, però Badia ha reaccionat de forma àgil i ràpida. Els roig-i-negres, avui d'un blau sempre provocatiu en terreny sportinguista, no han trepitjat l'àrea rival fins al minut 39, amb un xut de Miguel Linares molt desviat.

Els últims minuts de la primera part els ha acabat animant l'àrbitre, el mallorquí Varón Aceitón, tolerant amb algunes accions dures dels locals en l'intent d'incrementar la pressió sobre el rival. El col·legiat ha encertat en anul·lar un gol de Djurdjevic (42') en una falta lateral, ja que el serbi ha rematat amb el puny. Però tres minuts després, ha regalat un penal a l'Sporting en considerar, de forma clarament errònia, que un rebuig amb el cap de Gonzalo Pereira havia estat amb la mà. Èdgar Badia, però, s'ha tornat a erigir en bastió del seu equip i ha desviat el llançament ras de Djurdjevic, dretà, pel seu costat natural.

A l'inici de la represa, el Reus s'ha mostrat lleugerament més atrevit, segurament conscient que, a mesura que avancés el cronòmetre, la inquietud s'instal·laria del costat asturià. I així ha estat. En el minut 65, i després d'una pèrdua de Cofie al cercle central, Miguel Linares ha conduït una contra que Alfred Planas ha culminat amb una rematada a les mans de Mariño. I tres minuts després, Mario Ortiz ha servit una passada a l'esquena dels centrals locals que ha recollit Linares, trencant el fora de joc. Sol dins l'àrea, l'ex de l'Oviedo ha definit acadèmicament per marcar el seu tercer gol en les últimes quatre jornades.

L'Sporting ha quedat estabornit, i el Reus ha estat, fins i tot, a punt de marcar el segon en una acció embolicada en què Olmo ha efectuat una centrada que s'ha passejat per davant de la porteria local (77'). Els locals han efectuat el que semblava la seva última esgarrapada en una rematada de Djurdjevic en boca de gol, que Èdgar Badia (85') ha desviat amb el peu. Però quan el Reus ja olorava un triomf de mèrit i prestigi, l'àrbitre Varón Aceitón ha apreciat penal en una caiguda de Manzambi després d'una suposada empenta de Jesús Olmo. Carmona l'ha transformat i ha frustrat un Reus que, amb tot, ha sortit amb el cap alt del Molinón.