Futbol

El Reus frega la permanència en imposar-se a l'Albacete (0-1)

Un llançament de falta de Gustavo Ledes en l'últim moment del temps afegit dona tres punts d'or a l'equip d'Aritz López Garai

Actualitzat

Dos punts separaven l'Albacete i el Reus abans de l'inici de la jornada. Els locals, tretzens a la classificació, amb 46 punts. Els del Baix Camp, catorzens, amb 44. En joc, una victòria que podia ser clau per acabar allunyant-se de la zona perillosa de la taula classificatòria. Semblava que tots dos entrenadors ho tenien clar, i que Enrique Martín, el de l'Albacete, i Aritz López Garai, el del Reus Deportiu, havien donat instruccions clares als seus homes: calia evitar com fos les errades que poguessin significar una derrota.

Tot i les prevencions, l'Albacete ha tardat només quatre minuts a disposar de la primera oportunitat. Un xut d'Arroyo després d'un teva-meva amb Acuña que Edgar Badia ha aconseguit desviar. Els minuts anaven passant amb domini local. Un domini amb la pilota cada cop més a prop de la porteria del Reus, mentre els roig-i-negres buscaven alguna sortida tan ràpida com impossible per la solitud de Máyor al davant.

La segona oportunitat local, en el minut 17: cop de cap de Zozulia des de molt a prop que tornava a atrapar sense gaires problemes Edgar Badia.

Fins el minut 34 no ha arribat la primera ocasió per als reusencs. Després d'un ràpid contraatac conduït per Carbonell, el xut des de molt a prop de David Haro ha acabat a córner després de topar amb el peu de Chus Herrero. Els de López Garai se n'han adonat que podien mirar endavant, a més de fer-ho cap a la seva pròpia porteria, i han començat a sovintejar la zona d'atac. Quedava, però, massa poc per al descans, i els equips se n'han anat al vestidor amb el marcador inicial encara al marcador.

Segona part amb final d'infart

I la segona part ha començat com ho havia fet la primera: amb l'Albacete buscant la porteria d'Edgar Badia i els reusencs ocupats bàsicament a defensar-la. Tot i això, Karim Yoda ha estat el primer a fer un xut amb intencions. De fet, ha estat el primer xut visitant el que ha obligat a intervenir Tomeu, el porter dels locals. I era el minut 53. Cinc minuts més tard, servei de córner de Guedes i rematada de cap desviada de Miramón. Una segona oportunitat que ha fet que l'Albacete també comencés a mirar molt més enrere que no pas endavant.

Però la següent ocasió ha estat local i ha arribat en una jugada d'estratègia amb rematada final de Dani Rodríguez per damunt del travesser reusenc. Entre la por d'uns i altres d'encaixar un gol i la necessitat de guanyar, el partit ha entrat en els últims deu minuts amb el zero a zero al marcador. Això sí, semblava que l'Albacete es veia més capaç de trencar-lo, que s'ho agafava amb més ganes, i que tornava a buscar amb més empenta la porteria defensada sense a penes problemes per Edgar Badia.

De mica en mica, el Reus ha anat reculant cap a la  seva àrea, i semblava que els quatre minuts de temps afegit podien fer-se molt llargs. Però una contra dels del Baix Camp ha acabat amb una falta molt a prop de la frontal. Gustavo Ledes, amb un toc suau amb l'esquerra, ha superat la tanca i ha donat els tres punts al Reus. Un toc suau que deixa el Reus molt a prop de la permanència.

ARXIVAT A:
Reus
Anar al contingut