Hoquei patins

El Reus Deportiu fa història en derrotar el Petroleros 4-1 i proclamar-se campió de la Copa Intercontinental

El Reus Deportiu ha fet història aquest diumenge en convertir-se en el primer equip que completa el seu palmarès amb tots els títols existents en l'hoquei patins mundial. L'equip roig-i-negre s'ha proclamat campió de la Copa Intercontinental, l'únic trofeu que li faltava, després de derrotar el Petroleros de Mendoza per un inapel·lable 4-1. Els argentins no han estat un rival a l'altura d'una final internacional i s'han rendit a la clara superioritat dels del Baix Camp ja a la primera part.

La victòria contra el Mataró el gener passat va ser únicament l'avantsala de la gesta aconseguida aquest diumenge pels del Baix Camp.

La darrera derrota davant el Cerceda i l'exhibició dels argentins al torneig de Vendimia feien preveure un partit molt més disputat però a l'hora de la veritat el Petroleros de Mendoza ha estat lluny del nivell que se li presumeix a un campió sud-americà, i això ho ha aprofitat el Reus per sentenciar la final i endur-se l'únic títol que li faltava al seu palmarès.

Els homes d'Alejandro Domínguez han començat concentradíssims i, guiats pel lideratge del "Negro" Páez, s'han avançat ràpidament gràcies al veterà jugador argentí. Dos minuts després, Caldú ha signat el segon en rematar una genial assistència de Mirko Bertolucci.

El conjunt argentí ha pagat molt cara la seva indolència i s'ha vist condemnat ràpidament per culpa de les constants pèrdues i les nombroses imprecisions. En l'u contra u, els d'Ariel Santaolaya no han tingut res a fer davant la clara superioritat tècnica dels catalans.

Abans d'arribar al descans, Sandro Bertolucci ha fet el 3-0 de falta directa mentre que Albert Casanovas, amb un potent xut llunyà, ha fet el 4-0, amb el qual s'ha arribat a la fi del primer temps.

A la represa, i ja amb la final decidida, el Reus ha abaixat el ritme notablement i això ha propiciat que els argentins, que en tota la primera part només havien enviat un xut al travesser, marquessin el gol de l'honor gràcies a un llançament exterior de Baielli. Malgrat tot, els del Baix Camp han continuat dominant i lligant curt un rival que s'ha rendit al poder del vigent campió d'Europa.