Imatge d'un dels partits investigats, del 2013, a Lima (Reuters)
Futbol

El representant de Messi, Guillermo Marín, citat a declarar en la causa sobre blanqueig de diners en partits benèfics

S'investiga si uns determinats esdeveniments esportius i musicals han servit per "rentar" diners del narcotràfic a Colòmbia

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha citat com a testimoni el representat de Leo Messi, Guillermo Marín, per al pròxim 16 de març, en relació amb l'operació "Firmament", sobre blanqueig de diners a través d'esdeveniments musicals i esportius. Serà la primera declaració judicial en aquesta causa.

El jutge investiga si els fons recaptats en els partits benèfics "Amics de Messi contra la resta del món" es van dedicar a les finalitats sota sospita. La Guàrdia Civil va iniciar la investigació el 2013 contra una organització criminal, principalment d'origen colombià, que amb la col·laboració de ciutadans espanyols es dedicava presumptament al blanqueig de diners mitjançant la celebració d'esdeveniments musicals i esportius a Espanya, Sud-amèrica i els Estats Units.

Per aquests fets, el mateix any, el jutjat d'instrucció número 51 de Madrid va obrir les diligències prèvies per poder determinar com, a Espanya, es podrien estar organitzant gires de concerts amb la intenció de blanquejar diners procedents del narcotràfic.

Els investigadors van arribar a la conclusió que una empresa colombiana estaria darrere de l'organització a Espanya de diversos concerts, i que aquesta firma era la mateixa que organitzava els partits de futbol coneguts com a "La batalla de les Estrelles" o "Amics de Messi contra la resta del món".

La Guàrdia Civil va prendre declaració en aquells moments, en qualitat de testimonis, a alguns jugadors per obtenir informació sobre aquella empresa, i va descartar la seva participació en el delicte investigat.

Anar al contingut