Actualitat blaugrana

El rendiment i el compromís d'Eto'o podrien fer que Guardiola comptés amb el camerunès

El dia de la seva presentació, Guardiola ho tenia molt clar: no volia ni Ronaldinho, ni Deco ni Eto'o. Però el rendiment d'Eto'o està sent impecable: tres gols en tres partits incomplets i un comportament modèlic dins i fora del camp, aplaudit fins i tot pel seu entrenador. Potser per la falta d'ofertes concretes, per les exigències del club i del mateix jugador o per la manca d'alternatives, Guardiola i Txiki es plantegen quedar-se'l. S'ha de veure si és per gust o per simple obligació.

Actualitzat

De moment, i davant la immobilitat del mercat, Eto'o no només continua en el Barcelona, sinó que el club l'ha inscrit en la prèvia de la Lliga de Campions amb el seu dorsal de tota la vida, el 9. Encara que el seu entrenador va ser molt clar en expressar que Eto'o no tindria lloc a la plantilla, el panorama europeu de traspassos ha impedit que el camerunès surti del club.

El Barcelona exigirà 30 milions d'euros per la seva venda, i els seus possibles substituts perden opcions cada dia: esfumada la possibilitat de contractar Karim Benzema, Emmanuele Adebayor ha anunciat que continuarà a l'Arsenal. Tampoc Drogba, Villa o Berbatov semblen operacions factibles, almenys de moment.
Més enllà de les sensacions i de l'escepticisme que inspira al cos tècnic el volcànic caràcter del davanter, les xifres tornen a avalar Eto'o. Si la temporada passada va anotar 18 gols en 28 partits, en pretemporada ha marcat 3 gols en 115 minuts, un cada 38 minuts de joc: 1 davant del Dundee i 2 davant el Chivas de Guadalajara.

La situació d'Eto'o podria començar a resoldre's quan s'anunciï l'alineació del primer partit oficial, en la prèvia de la Lliga de Campions. Si Eto'o juga, encara que un minut, ja no podrà tornar a actuar a la Lliga de Campions amb un altre equip, circumstància que probablement anul·laria el seu traspàs a un gran del futbol europeu.

El Barça arriba a Nova York

L'expedició del Barça ja és a Nova York, segona i última escala de la seva gira pels Estats Units. Els jugadors i el cos tècnic blaugranes es desplaçaran al seu hotel de concentració abans de realitzar el seu primer entrenament, en un escenari poc habitual per a un equip professional de futbol: la gespa de Central Park. L'equip de Josep Guardiola tancarà la seva gira pels EUA dijous que ve, immediatament després d'enfrontar-se en un amistós al New York Red Bulls al Giants Stadium de Nova York. Serà l'últim amistós del Barça abans del seu primer compromís oficial de la temporada, la prèvia de la Lliga de Campions.

Nova gespa al Camp Nou

Mentre el Barça està de gira, el Camp Nou no s'està quiet. Després dels dos concerts de Bruce Springsteen, de fa quinze dies, els operaris es van posar mans a l'obra per canviar tota la gespa, un procès que ha durat dotze dies. Diumenge van acabar i ara el terreny de joc del Camp Nou gaudeix d'un aspecte espectacular, que s'estrenarà en la prèvia de la Champions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut