Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo celebra el gol de penal davant l'afició de l'Atlètic (EFE)

El Reial Madrid tomba l'Atlètic i sacseja la classificació de la Lliga (0-3)

Tres gols de Cristiano Ronaldo fan que els blancs s'espolsin la intensitat "colchonera i es refermen en el liderat a quatre punts del Barça

El Reial Madrid ha fet un cop a la part alta de la classificació de Primera Divisió amb un triomf al Vicente Calderón contra un Atlètic de Madrid que ha estat un adversari ferotge en algunes fases del partit, especialment a la segona part, però que ha acabat caient davant l'eficàcia d'una arma tan genuïnament blanca com la velocitat en la contra i la punteria dels seus homes clau. En aquest cas, Cristiano Ronaldo ha estat el gran triomfador de la nit amb un "hat-trick".

L'equip blanc ha estat més ambiciós al principi i ha descentrat els "colchoneros" acceptant un intercanvi de cops en el qual les ocasions més clares han estat les visitants. Ronaldo ha avisat en el minut 10 amb una rematada que ha estat a punt de convertir-se en un gol fantasma, tot i que s'ha comprovat que la pilota no havia entrat totalment gràcies a la intervenció d'Oblak. Però, en el 22, el portuguès ha fet gala del seu oportunisme i ha aprofitat una jugada de rebot per ficar el peu. Ha semblat que l'últim a tocar a estat Varane, però la diana se li ha acabat concedint al '7' blanc.

En aquesta fase, l'Atlètic ha tingut fortuna per mil·límetres, quan el jutge de línia ha marcat fora de joc d'Isco, que ha recorregut mig camp en solitari i s'ha plantat sol davant el porter. Hagués estat la sentència abans d'hora.

No obstant això, des del primer minut de la segona part, l'equip de Simeone ha fet veure que no s'havia rendit i que volia remuntar el partit. Koke ha endreçat el joc i ha fet funcionar el setge dels seus companys a la porteria rival, que ha estat ben bé quinze minuts sense sortir del seu territori. Keylor Navas ha estat providencial en diverses accions, però el perill més clar ha vingut amb dos xuts de fora l'àrea: un de Carrasco que ha fregat la creueta i un altre de Griezzman que el porter ha blocat sobre la línia.

Quan tot indicava que la remuntada era inevitable, el Madrid ha sabut fer un parell d'escapades per dir que no se'l podia considerar mort. En una d'aquestes, Ronaldo s'ha inventat un penal sobre una entrada de Savic, i l'àrbitre li ha concedit el llançament. En el minut 70, el marcador ha mostrat un 0 a 2 inversemblant.

Així, el 3 a 0 ha arribat amb l'Atlètic descentrat. I el Madrid s'ha retrobat amb el seu millor estil en el minut 76. Una altra contra, ara de Bale per l'extrem, s'ha acabat amb una centrada que Cristiano només ha hagut d'empènyer a dins. L'equip de casa ja no ha sabut reaccionar a aquest últim cop.

Amb els tres punts, el Reial Madrid pren una distància considerable al capdavant de la Lliga. L'empat del Barça contra el Màlaga el beneficia, i ja treu quatre punts als blaugranes, que són segons. El Sevilla és tercer, a sis punts, i l'Atlètic es queda a nou punts, en el cinquè lloc i amenaçat per la Reial Societat.