El Reial Madrid supera un Barça impotent al Bernabéu i es proclama campió de la Supercopa d'Espanya (2-0)

El Reial Madrid ha posat al descobert totes les mancances d'un conjunt blaugrana molt inferior en una primera part desastrosa i que mai ha tingut opcions de remuntar l'1 a 3 advers de l'anada al Camp Nou. Marco Asensio i Benzema han fet els gols del triomf madridista

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Espanya després de tornar a derrotar el FC Barcelona en el partit de tornada al Bernabéu. Els blancs han posat al descobert totes les mancances d'un Barça molt inferior en una primera part desastrosa i en què mai ha tingut opcions de remuntar l'1 a 3 advers de l'anada al Camp Nou. A només quatre dies de debutar a la lliga, el conjunt blaugrana està ara mateix lluny d'un nivell que li permeti lluitar pels títols aquesta temporada. De moment, ja ha deixat escapar la Supercopa d'Espanya, i el que és més preocupant: donant una imatge d'impotència i inferioritat davant del màxim rival.

Ernesto Valverde ha apostat per un canvi de sistema tàctic i ha fet servir un 5-3-2 amb tres centrals i dos carrilers en comptes del tradicional 4-3-3 i tres canvis respecte a l'equip que va caure a l'anada al Camp Nou. Sergi Roberto, André Gomes i Mascherano han estat les novetats d'un equip que ha fet aigües. La variant tàctica del tècnic basc no ha funcionat en cap moment i el Barça s'ha vist superat per un Madrid imparable.

Sense el control de la pilota al mig del camp i amb Messi i Luis Suárez molt allunyats en la punta d'atac, un Barça irreconeixible sempre ha anat a remolc en el joc i en el marcador. Marco Asensio ha inaugurat el marcador amb un golàs des de fora de l'àrea en el minut 3, un primer cop només començar que no ha fet reaccionar els blaugrana.

Cristiano, sancionat a la llotja

El Madrid, amb Cristiano sancionat i tres titulars com Casemiro, Isco i Bale d'inici a la banqueta, ha jugat com ha volgut davant d'un Barça massa tancat en defensa i que ha patit per aturar les transicions ofensives dels blancs. Lucas Vázquez ha pogut fer el segon amb un xut que s'ha estavellat al pal, però, abans del descans, Benzema ha fet la ferida més gran aprofitant una mala cobertura d'Umtiti. En els primers 45 minuts, el bagatge ofensiu del Barça ha estat un únic xut entre els tres pals fet per un Messi massa aïllat en atac.

Tot i desgavell de la primera part, Valverde no ha fet cap canvi en l'inici de la segona meitat, però només han passat cinc minuts i Semedo ha entrat per un Piqué amb problemes fisics i que ha estat acomiadat amb xiulets per l'afició madridista. El Barça ha sortit amb una altra cara i ha millorat les prestacions davant d'un Madrid dosificat i que ha esperat al darrere per intentar sorprendre en algun contraatac.

Millora sense sort a la represa

Messi ha pogut retallar distàncies en el minut 52 amb un xut que s'ha estavellat al travesser en l'ocasió més clara del Barça en tot el partit. L'entrada de Semedo ha donat més profunditat ofensiva per la banda dreta a un Barça que ha mostrat una millor imatge, però que no ha tingut fortuna en els metres finals.

Amb el Madrid inofensiu i donant per bo el resultat, Sergi Roberto i Luis Suárez han tornat a crear perill sobre la porteria de Keylor Navas. L'uruguaià també ha topat amb el pal després d'un refús del porter costa-riqueny en un xut de Messi. El Barça ha buscat amb insistència fer com a mínim el gol de l'honor, però no ha estat encertat en la rematada. Amb els tres canvis fets, Suárez ha acabat el duel bastant coix amb problemes al genoll dret, tot i que, a base de coratge, ha continuat fins al final sobre el terreny de joc.

El Reial Madrid ha acabat conquerint la desena Supercopa d'Espanya del seu palmarès i començarà la temporada amb la moral pels núvols després d'emportar-se també la Supercopa d'Europa contra el Manchester United. Tot el contrari d'un Barça amb molts dubtes i a l'espera de tancar els reforços per millorar el nivell actual de la plantilla.