El Reial Madrid supera molt clarament un Barça sense rumb a la semifinal de l'Eurolliga (62-100)

El Reial Madrid ha superat molt clarament el F. C. Barcelona a la segona semifinal de l'Eurolliga (62-100). Els blancs han començat explotant la superioritat dels seus alers pivots per acabar rematant amb els seus exteriors sota la batuta magistral de Sergio Rodríguez (21 punts, 6 assistències). Per part blaugrana, massa jugadors no han tingut presència en el joc. Només Tomic ha anotat en dobles dígits (16 punts, 8 rebots).

El Reial Madrid ha intentat frenar de sortida el generador de joc blaugrana, Marcelino Huertas, posant un home més gran com Darden sobre ell. La tàctica no ha funcionat i el Barça ha marxat 12 a 4, i això ha obligat l'entrenador rival, Pablo Laso, a demanar temps mort. Bouroussis i Darden ja havien comés dues faltes després de 5:30 de joc. L'entrada d'un gran Sergio Rodríguez ha coincidit amb la recuperació blanca, que ha permès el líder de la Lliga Endesa capgirar el marcador (18-20), amb un Mirotic molt inspirat (19 punts, 4 rebots). El primer quart ha acabat amb empat a 20.

En el segon quart, els de Pablo Laso han pujat el nivell físic de l'enfrontament. En uns minuts en què el Barça ha perdut el nord, el Madrid s'ha posat 11 punts a sobre. Llavors ha estat Xavi Pascual el que ha demanat temps mort. Navarro ha trencat una sequera anotadora de 4:30 minuts amb un triple, contestat per una cistella de 3 punts de Felipe Reyes. Papanikolau i Rudy Fernández (12 punts) s'han sumat al festival des de més enllà de la línia. Els quatres blancs Felipe Reyes (11 punts) i Mirotic feien patir molt els seus defensors, i el seu equip ha arribat a guanyar de 13. Al descans el marcador era de 37 a 45.

Una segona part per oblidar

El Barça no ha reaccionat en el començament del tercer quart. Pascual no trobava el seu cinc ideal i Tomic era l'únic dels seus jugadors que aconseguia anotar amb una certa regularitat. En canvi, el seu rival cada vegada sumava punts amb més facilitat. El tècnic blaugrana ha aturat de nou el partit, però el Madrid estava en un moment dolç. Aprofitant les perdudes de pilota blaugranes, l'avantatge dels de Laso ha arribat als 25 punts al final del període, 48 a 73.

Els últims 10 minuts han estat un suplici per a un F. C. Barcelona absolutament trencat davant d'un Madrid que en cap moment ha perdut la concentració i la serietat en el joc. Els blancs, amb el vent a favor i sense cap pressió, s'han deixat anar en un autèntic festival ofensiu. Davant la desesperació blaugrana, la distància entre els dos equips ha arribat als 39 punts. El marcador final ha estat un duríssim 62 a 100. El Madrid jugarà diumenge la final de l'Eurolliga contra el Maccabi de Tel Aviv, mentre que el Barça jugarà el partit que ningú vol jugar, el del tercer i quart llocs, contra el CSKA de Moscou.