Isco celebra el seu gol (Reuters)

El Reial Madrid supera l'Osasuna i, tot i tenir dos partits menys, no deixa que el Barça li prengui el liderat de la Lliga (1-3)

El duel, a Pamplona, entre el cuer i el líder de la Lliga ha estat equilibrat fins a l'últim moment. La nota negativa, la fractura de tíbia i peroné del local Tano

El R. Madrid s'ha endut els tres punts de Pamplona davant l'Osasuna i es manté líder de la Lliga, amb dos partits menys (1-3). Primer contra últim, líder contra cuer, però en cap moment fent aquesta sensació. Durant la primera meitat del partit, els de Zinedine Zidane no han pogut dominar. Després de tretze dies sense jugar, eliminats de la Copa pel Celta i sense poder jugar partit de Lliga a Vigo pel temporal, els blancs no sabien com posar-se sobre la nova gespa d'El Sadar, on la pilota no botava gens.

Tot just en el minut 12, el jugador local Tano, en una topada amb Isco, s'ha lesionat de gravetat: fractura de tíbia i peroné. Les cares dels madridistes eren un poema. Amb Nacho, Ramos i Varane com a centrals controlant al darrere, els blancs no arribaven amb garanties a porteria contrària, fins que ha sorgit el moment d'inspiració. En el minut 24, Cristiano Ronaldo sumava el seu catorzè gol amb un xut creuat, a passada de Benzemá, on el porter Sirigu hi podia haver fet alguna cosa més.

No s'ha rendit l'Osasuna, que, després d'insistir un i altre cop sobre Keylor Navas, l'ha acabat superant en el minut 33. Sergio León, a passada de Fuentes, ha tirat de sang freda per marcar de vaselina i fer aixecar dels seients els aficionats de Pamplona. Benzemá encara ha tingut una oportunitat força clara, ben aturada per Sirigu, però no ha estat fins al segon temps quan la balança s'ha inclinat del tot cap al Madrid.

Després d'una nova lesió, ara de Danilo, al turmell, Isco ha fet l'1-2 que valia el seu pes en or. Una pilota perduda ben aprofitada després d'un rebot d'una acció anterior de Benzemá. El gol 100 del Madrid aquesta temporada. Un xut potentíssim de Sergio León podria haver espatllat la festa blanca, però Keylor Navas ha tornat a ser providencial, i ha estat en el temps afegit, en el minut 92, quan Lucas Vázquez ha aconseguit l'1-3 definitiu.

La presència del serbi Vasiljevic a la banqueta de l'Osasuna (aquest era el seu sisè partit) no aconsegueix canviar la sort dels vermells, que encara no han guanyat ni un partit a casa aquesta temporada. Han sumat 4 punts de 36. L'única victòria l'han sumat al camp de l'Eibar. El Reial Madrid continua sumant i ja pensa en el Nàpols, en la Champions.