Llull penetra a cistella entre dos jugadors rivals (EFE)
Llull penetra a cistella entre dos jugadors rivals (EFE)
Bàsquet

El Reial Madrid supera el Panathinaikos de Xavi Pascual amb una gran actuació de Sergi Llull

La gran actuació del base del Madrid ha destrossat els plantejaments tàctics de l'exentrenador del FC Barcelona

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid, el rival que aquest divendres visitarà el Palau Blaugrana per disputar l'edició del clàssic a l'Eurolliga, ha superat el Panathinaikos de l'exentrenador del FC Barcelona Xavi Pascual i dels exmadridistes Antonio Fotsis, Ioanis Bourousis i KC Rivers per 87 a 84, gràcies a l'actuació estel·lar del base Sergi Llull (30 punts). Els blancs, amb 5 victòries, se situen segons de la classificació.

Els dos equips han disputat un primer quart de contenció (21-23), imposant-se el plantejament visitant de no deixar córrer els de Pablo Laso. James Feldeine (19 punts, 6 de 7 en triples), amb tres triples per als grecs, i Jonas Maciulis, amb 9 punts per als de Madrid, han posat l'espectacle en aquest primer període. En el segon s'ha mantingut el guió fins que el base madridista Sergi Llull ha posat velocitat al joc amb 8 punts consecutius. Els últims minuts d'aquest segon quart han estat un festival ofensiu, un escenari aprofitat pels blancs per anar-se'n al descans dominant el marcador, 53 a 50.

El Panathinaikos ha obert el tercer quart amb un parcial de 0 a 6 sota la direcció de Nick Calathes (15 punts, 4 rebots, 9 assistències) i ha marcat de nou el ritme amb el seu desplegament defensiu, fins que Llull ha tornat a aparèixer. El de Maó, amb 12 punts en aquest període, ha provocat que pugessin les revolucions a la pista. El Madrid no ha deixat enrere el rival en el marcador (72-68). El Reial Madrid ha assolit el seu màxim avantatge amb el triple inicial de Rudy Fernández a l'últim quart.

Amb Ioanis Bourousis (13 punts, 9 rebots) ben defensat per Gustavo Ayón, Xavi Pascual ha buscat un joc interior atlètic amb James Gist i Chris Singleton (13 punts, 6 rebots). Gist, però, s'ha lesionat i Singleton ha fet la quarta falta. Tot i això, aprofitant un descans de Llull, els grecs han anotat un parcial de 0 a 8 per igualar el matx. En uns últims minuts igualats, un triple llunyà de Feldeine ha contrarestat un 2+1 de Llull. El madridista, però, ha sumat una nova cistella, mentre que el seu rival ha perdut una pilota i ha regalat dos tirs lliures després d'una altra errada.

En el resultat més destacat de la jornada, el líder CSKA ha perdut la imbatibilitat a la pista del Darussafaka d'Istanbul (91-83) amb el base Brad Wanamaker (18 punts, 5 rebots, 7 assistències i 4 recuperacions) com a home més destacat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut