El Reial Madrid suma un treballat triomf a Lisboa i certifica la classificació matemàtica per als vuitens de final (1-2)

Un gol del davanter francès en el minut 85 dóna la victòria als blancs, que es jugaran el liderat del grup en l'última jornada contra el Dortmund al Bernabéu

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid ha sumat una treballada victòria al camp de l'Sporting de Lisboa per 1 a 2, i es manté amb opcions d'acabar líder del seu grup en la Champions. Varane i Benzema, de cap, han fet els gols del triomf madridista i han fet estèril l'empat provisional d'Adrien Silva. El conjunt de Zidane ha certificat de manera matemàtica la classifcació per als vuitens de final i deixa els portuguesos fora de combat.

El José Alvalade de Lisboa s'ha vestit de gala per rebre el Reial Madrid en un partit especial per a Cristiano Ronaldo, que ha tornat a casa per enfrontar-se amb l'equip on va començar. El crac portuguès ha estat homenatjat per la seva antiga afició, que l'ha rebut amb tots els honors. La pressió ambiental a les graderies no s'ha vist reflectida a la gespa. Zidane ha repetit el mateix esquema del derbi madrileny, amb l'únic canvi de Sergio Ramos per Nacho i amb Benzema, de nou, d'inici des de la banqueta.

L'Sporting estava obligat a guanyar per mantenir mínimes opcions de classificar-se per als vuitens de final. Però al Madrid no li ha calgut jugar amb la intensitat del Calderón per avançar-se en el marcador. Varane ha aprofitat una errada de coordinació de la defensa portuguesa per trencar el fora de joc i batre a plaer Rui Patricio.

Els locals han intentat reaccionar i, abans del descans, Bruno Cesar ha disposat de dues clares ocasions per empatar. Primer, Sergio Ramos ha desviat amb el cap a córner el seu xut i després ha xutat una falta des de la frontal que ha sortit fregant l'escaire de la porteria de Keylor Navas.

Benzema desfà l'empat de cap

Només començar la segona part, Marcelo ha donat l'ensurt després de caure tot sol. En primera instància, semblava que la lesió podia ser greu, però, finalment, el lateral brasiler s'ha pogut recuperar. Poc després, ha estat Gareth Bale qui ha deixat el terreny de joc per precaució per un fort cop al turmell.

L'Sporting s'ha abocat a l'atac en busca de l'empat, però el duel se li ha complicat quan, en el minut 65, Joao Silva ha estat expulsat amb vermella directa per una discutible agressió sobre Kovacic. Tot i la inferioritat numèrica, els portuguesos han dominat i han trobat la igualada després d'un penal per unes mans absurdes de Coentrao que ha transformat Adrien Silva.

Amb l'empat i la victòria del Borussia Dortmund contra el Legia, el Reial Madrid deia adéu al liderat del grup, però els de Zidane han tingut temps d'emportar-se el triomf amb un gol de cap de Benzema, que ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Sergio Ramos. Amb aquest resultat, els blancs ja són als vuitens de final i en l'última jornada es jugaran el liderat de grup contra el Borussia Dortmund al Bernabéu.