El Reial Madrid s'ha d'esperar fins als penals per guanyar l'onzena Copa d'Europa (1-1)

Els de Zidane han guanyat el derbi de Champions contra l'Atlètic en un partit llarg, que no s'ha resolt fins a la tanda de penals. Els 120 minuts de joc han acabat amb empat a 1, amb gols de Ramos i Carrasco

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Atlètic de Madrid i Reial Madrid s'enfrontaven a San Siro en el derbi més important de la temporada per a tots dos equips. Un derbi clau perquè un dels dos equips alcés el títol de la competició europea per excel·lència, la Champions League. L'equip que s'ha emportat la glòria ha estat el Reial Madrid, que ha guanyat als penals després d'un llarg partit. Un matx que ha començat amb un gol de Ramos --en fora de joc--, que ha continuat amb un penal fallat de Griezmann i que ha arribat a la pròrroga després d'un gol de Carrrasco.

La primera oportunitat perillosa del partit ha arribat en el minut 6, quan Bale ha xutat a porta, Benzema l'ha tocat i Oblak ha salvat el primer gol, sobre la línia, amb una parada providencial. Els blancs han dominat els primers compassos davant d'un Atlètic nerviós i amb poques idees.

La feina feta ha donat els seus fruits i el Reial Madrid ha obert la llauna. En una jugada d'estratègia, Kroos centra, Bale pentina i Ramos l'acompanya cap dins de la porteria, per sota les cames d'Oblak. Ramos estava en fora de joc en el moment en què Bale ha pentinat la pilota, però l'àrbitre no ha xiulat res i el gol ha pujat al marcador (1-0, minut 15). El jugador del Madrid ja va marcar el gol que va donar vida al seu equip en la final de Lisboa, en forçar la pròrroga que donaria la Champions als blancs.

L'Atlètic, lentament, s'ha anat despertant, ha guanyat seguretat sobre el terreny de joc i ha creat més perill a la porteria del Madrid. L'últim quart d'hora ha estat dels "colchoneros", que han amenaçat de marcar, però sense sort. En el descans, 1-0 a favor dels de Zidane. El pas pels vestidors ha servit a Simeone per fer un canvi, ja que ha fet entrar Carrasco per Augusto Fernández per intentar oferir un joc més ofensiu i mirar de capgirar el marcador.

En el primer minut de la segona part, Pepe ha fet un penal claríssim a Fernando Torres. L'encarregat de xutar, Griezmann, ha enviat la pilota directament al travesser de la porteria de Keylor Navas i ha deixat el marcador congelat en l'1-0 (48'). Pocs minuts després ha arribat el primer canvi obligat del Reial Madrid, que ha hagut de fer seure Carvajal, amb molèsties musculars a la part posterior de la cama dreta, per fer entrar Danilo (52').

Després de fallar el penal, els de Simeone no s'han rendit ni s'han enfonsat, i han continuat pressionant i creant oportunitats de gol per intentar empatar el partit. En el minut 54, Savic ha tingut l'empat a les botes, però el seu xut ha sortit fora de la porteria de Navas, i, quatre minuts més tard, l'ocasió l'ha tinguda Koke, davant d'un Madrid molt més apàtic que en el primer temps.

Els de Zidane s'han despertat i Benzema ha estat a punt de rematar el partit amb el segon gol, però s'ha trobat, mà a mà, amb Oblak, que ha salvat, de nou, la porteria "colchonera" (70'). Quan semblava que el partit estava tancat, Juanfran ha fet una perfecta centrada, que ha aprofitat Carrasco per enviar la pilota a dins de la porteria de Navas. L'empat, en el minut 78 (1-1), ha forçat la pròrroga.

Pròrroga i tornar a començar

En la pròrroga, l'Atlètic ha continuat portant les regnes, manant i creant oportunitats durant els primers minuts. Carrasco, l'autor del gol de l'empat, ha estat el líder de l'equip de Simeone en la primera part de la pròrroga, però tots dos equips han arribat justos físicament a la segona part. El primer damnificat, Filipe Luis, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc lesionat (109'). Koke també ha hagut de marxar per problemes musculars (115').

Penals i final blanc

I després de la pròrroga, els penals: Lucas Vázquez ha marcat el primer pels blancs; Griezmann ha empatat pels "colchoneros"; el següent a xutar ha estat Marcelo, que tampoc ha fallat; Gabi ha empatat, i Bale, pel Madrid, tampoc ha fallat. Fins aquí, tots els penals llençats pels de Zidane han estat a l'esquerra del porter. Ñíguez també ha encertat, i ha tornat a empatar la tanda de penals.

Ramos, de nou, ha xutat a l'esquerra del porter; ha avançat el Madrid i ha deixat la responsabilitat a Juanfran, que ha fallat. La Champions ha quedat en mans de Cristiano Ronaldo, que no ha fallat el seu penal i que ha donat al Reial Madrid l'onzena Champions League de la seva història. Sergio Ramos ha estat escollit el millor jugador de la final.