Sergio Ramos celebra el gol del Madrid que empatava el partit amb el Vila-real (EFE)

El Reial Madrid s'encalla amb el Vila-real i deixa escapar els primers punts de la temporada (1-1)

El Reial Madrid de Zinedine Zidane no ha superat el rècord de victòries consecutives en lliga del Barça de Guardiola 2010-11

Oriol LlachActualitzat

El Vila-real s'ha plantat al Santiago Bernabéu amb un repte entre mans, guanyar en un estadi on no ho ha aconseguit mai. Al davant, tot un Reial Madrid amb les primeres espases en la línia d'atac recuperades i és que Cristiano Ronaldo i Bale han tornat a l'onze inicial de Zinedine Zidane.

El partit ha començat força igualat, encara que, minut a minut, els blancs han anat decantant el control de la pilota cap al seu favor, les arribades a l'àrea dels groguets han començat a amenaçar la porteria de Sergio Asenjo, que ha salvat sobre la línia de gol una rematada de cap letal de Benzema en el què ha estat la primera ocasió clara del Reial Madrid.

Els de la Plana, en canvi, no han fet el primer xut a la porteria de Kiko Casilla fins al minut 20, Fran Escribá ha plantejat un Vila-real hermètic en defensa i a esperar que el gol arribi al contracop. Justament l'exmadridista Txèrixev ha fet el primer xut entre els tres pals que ha obligat al porter blanc a treure una mà de mèrit. Còrner i segona ocasió del Vila-real amb una xilena de Sansone que ha fet emmudir el Santiago Bernabéu.

A les acaballes de la primera part tot s'ha complicat pel Madrid, Marcelo s'ha lesionat tot sol. Carvajal ha entrat en el seu lloc i el Vila-real s'ha crescut. En una jugada d'atac, Sergio Ramos ha interceptat un xut de Castillejo amb la mà a dins de l'àrea i l'àrbitre ha assenyalat penal. Bruno Soriano ha transformat llençant a l'estil Panenka i just després els jugadors han marxat als vestidors mentre el Bernabéu bullia en una sonora xiulada.

Només començar la segona part, Sergio Ramos ha esmenat el fet d'haver provocat el penal, amb un gran salt per rematar de cap a la sortida d'un córner, empat a u al marcador i el Bernabéu que tornava a aplaudir. El gol ha revolucionat els blancs que s'han llançat a un atac permanent i ferotge. El Vila-real, replegat al darrere, ha anat aguantant les envestides del Madrid.

Lucas Vázquez ha substituït Gareth Bale per no forçar més del compte. L'àrbitre no ha xiulat un possible penal per una caiguda de Benzema a dins de l'àrea i el Bernabeu ha embogit. Poc després el davanter francès ha estat substituït per l'home revulsiu dels blancs, Álvaro Morata. Les intervencions de mèrit del porter groguet, Sergio Asenjo han frustat les ocasions dels blancs per consumar la victòria.

El partit ha acabat amb polèmica per un possible penal del Vila-real que l'àrbitre no ha xiulat que no ha agradat gens als blancs, el Bernabéu tornava a xiular i Chendo ha acabat expulsat per protestar molt airadament al quart àrbitre.

Amb aquest empat, el Reial Madrid de Zinedine Zidane s'ha quedat a les portes de superar el rècord de victòries consecutives a la Lliga que segueix en mans del FC Barcelona de Pep Guardiola de la temporada 2010-11.