El Reial Madrid s'aprofita d'un Bayern desencertat i fa un pas cap a la final de la Champions (1-2)

Un gol de Marcelo i un de Marco Asensio decanten l'eliminatòria cap al conjunt blanc, i això que Kimmich havia avançat els alemanys

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Reial Madrid ha sortit més que viu de l'Allianz Arena i és que els blancs han aconseguit una valuosa victòria (1-2) en el partit d'anada de les semifinals de la Champions contra el Bayern de Munic. Amb aquest triomf, amb dues dianes a camp contrari, l'eliminatòria per ser a la final de Kíev es decanta per als blancs. El proper dimarts, al Santiago Bernabéu i en directe per TV3, s'acabarà de decidir.

Zinedine Zidane ha apostat per Isco i Lucas Vázquez per acompanyar Cristiano Ronaldo a l'eix ofensiu en l'onze inicial deixant a la banqueta Gareth Bale i Karim Benzema.

Només començar, quan encara no havia passat ni un minut, el Bayern de Munic ja ha arribat a l'àrea de Keylor Navas en una rapidíssima acció que Müller no ha arribat a rematar. Primer avís de quines eren les intencions dels alemanys.

Als deu minuts, però, han arribat males notícies per al conjunt bavarès i és que ha perdut pólvora quan Arjen Robben s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc per lesió, l'ha substituït l'exblaugrana Thiago Alcántara.

Quan el Reial Madrid se sentia més còmode, instal·lat en el camp del Bayern i acaparant la possessió, Kimmich s'ha escapat en una acció al contracop i ha afusellat la porteria blanca amb una canonada des de fora de l'àrea que ha posat per davant els alemanys (1-0).

A la mitja hora de joc, però, Jupp Heynckes no es podia creure quan ha vist que un altre dels seus jugadors, Boateng, s'havia de retirar també per lesió. Seriós contratemps per als de Munic que perdien dos dels seus homes més importants amb més de 60 minuts de joc per davant i només amb un canvi possible.

El Bayern no s'ha deixat endur per l'eufòria i, amb el cap fred, ha disposat de diverses oportunitats clares de gol però ha perdonat massa en el moment de rematar a porta, ni Ribery, ni Hummels, ni Müller han pogut.

Just abans del descans, amb els papers intercanviats, quan més còmodes estaven els alemanys, el Madrid ha igualat el marcador. Marcelo ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut creuat des de lluny després d'una assitència de Carvajal (1-1).

A la segona part, Zidane ha fet entra Marco Asensio en el lloc d'Isco Alarcón que tenia molèsties a l'espatlla i el moviment no ha trigat a donar els seus fruits i és que ha estat l'autor del segon del Madrid. Tot comença amb un error de Rafinha en el mig del camp que ha servit la pilota accidentalment al mallorquí, llavors ha fet un teva-meva amb Lucas Vázquez, fins que el jove davanter blanc ha superat el porter Ulreich (1-2).

El conjunt blanc tampoc s'ha salvat de les lesions i al minut 62 Carvajal s'ha deixat caure lesionat a la gespa. Benzema ha entrat en el seu lloc. Llavors el Madrid ha afluixat en la pressió però, en una pilota llarga, Cristiano Ronaldo ha vist com li anul·laven un gol per controlar la pilota amb el braç.

El Bayern s'ha desesperat buscant l'empat però la pilota s'ha negat a entrar: Pilotes fora, aturades de mèrit de Keylor Navas i algun pal han frustrat totes les oportunitats dels alemanys. Ni Ribery, ni Müller ni Lewandowski han pogut materialitzar l'empat en una sèrie d'intents infructuosos.