Cristiano celebra el gol marcat en el penal xiulat per Gil Manzano (EFE)

El Reial Madrid remunta al camp del Vila-real amb un penal polèmic per mantenir el liderat a la Lliga (2-3)

El Vila-real, que ha jugat uns minuts esplèndids, ha tingut el triomf a tocar. El Reial Madrid, però, ha capgirat el marcador. Un dels seus gols ha arribat gràcies a un penal molt discutit.

Daniel AlentoActualitzat

El Vila-real ha jugat un gran partit i s'ha posat amb dos gols d'avantatge davant del líder de la Lliga, el Reial Madrid. Els blancs, però, han mostrat una vegada més la seva capacitat de reacció per capgirar el marcador, ajudats, això si, per un discutit penal (2-3). Amb els tres punts sumats els blancs, encara amb el partit contra el Celta pendent, mantenen el liderat amb 1 punt d'avantatge respecte el FC Barcelona i 3 sobre el Sevilla, i deixen enrere la decepció de la derrota en el partit ajornat davant del València.

Els blancs han donat la impressió que dominaven el partit en els primers minuts, però ha estat un miratge que els de casa han trencat ràpidament. En el minut 11, després d'una bona jugada de Manu Trigueros, Keylor Navas ha hagut de fer una gran aturada a un xut de Mario a l'escaire. El Madrid ha tingut la seva oportunitat en el minut 24. Karim Benzema ha intentat una rematada de cap que no ha sortit neta per l'oposició de Victor Ruiz. Sota pals, Sergio Asenjo ha evitat el gol en una jugada on ha patit una lesió muscular. Minuts més tard Andrés Fernández ha ocupat el seu lloc.

El domini del Vila-real ha anat creixent a mesura que passaven els minuts amb la seva velocitat i criteri per moure la pilota. En el minut 29 Jonathan Dos Santos ha xutat alt des de la frontal. En el 30 Samu Castillejo ha rematat alt dins l'àrea una centrada des de l'esquerra quan el més fàcil era marcar. En el 39, una nova acció de Castillejo per la dreta ha acabat en córner.

Només començar la segona meitat el Madrid ha tingut una bona ocasió en una contra de Gareth Bale, però la rematada de Benzema ha sortit tova. En el minut 50 el Vila-real s'ha trobat amb el premi que tant buscava, quan Trigueros ha recollit una pilota solta dins l'àrea madridista per batre Navas. El gol ha donat pas a uns grans minuts dels de casa davant un rival totalment desbordat. En el minut 56 una passada de Bruno entre els dos centrals ha habilitat Bakambu per anotar el 2 a 0. Tot seguit Adrián, lesionat, ha estat substituït per DenísTxérixev.

Un penal polèmic

El Madrid ha reaccionat. Cristiano Ronaldo ha enviat la pilota al pal en el minut 60. Tot seguit, Marcelo des de lluny ha xutat alt. El seu entrenador Zinedine Zidane ha buscat un perfil més ofensiu donant entrada a Isco en el lloc de Casemiro. L'aparició del malagueny s'ha deixat notar de forma immediata, En el minut 64, Bale ha aprofitat una precisa centrada de Carvajal per aconseguir de cap el 2 a 1. Un xut de Tony Kroos ha acabat impactant en el braç de Bruno Soriano després d'un rebuig amb el peu de Víctor Ruiz. L'àrbitre Gil Manzano ha considerat l'acció mans voluntàries i ha xiulat un penal que ha aprofitat Cristiano Ronaldo en el minut 74 per empatar a 2. Protestant la jugada, l'entrenador del Vila-real Fran Escribà ha estat expulsat.

Zidane ha fet un segon canvi per donar més oxígen al seu atac, substituïnt Benzema per Álvaro Morata. El setge a la porteria d'Andrés Fernández s'ha fet agobiant. Una recuperació de pilota del Madrid en el mig del camp ha acabat amb la centrada de Marcelo que Morata ha transformat en el 2 a 3 en el minut 83. En el tram final del matx Bale s'ha fet mal tot sol quan intentava xutar la pilota. Per precaució, ha estat reemplaçat per Álvaro Vázquez. Sergio Ramos, de cap en un córner, ha tingut la penúltima ocasió del partit. Lúltima, en el temps de descompte, ha estat per Morata sol davant del porter del Vila-real.