Sergio Ramos refusa una pilota pressionat per un jugador txec (EFE)

El Reial Madrid pateix per superar el feble Viktoria Pilsen i no esvaeix els dubtes abans del clàssic (2-1)

El conjunt de Julen Lopetegui ha complert l'expedient amb un triomf sofert contra el modest equip txec i afrontarà la visita al Camp Nou pendent del futur del seu entrenador

Xavi TorresActualitzat

És l'hora de Florentino Pérez. Ningú sap hores d'ara si Julen Lopetegui serà l'entrenador del Reial Madrid, diumenge, al Camp Nou. Avui, però, ha complert l'expedient davant del Viktoria Pilsen amb una victòria molt soferta. Lopetegui ha sacrificat Varane i Asensio per rebre el modest equip txec que, en qualsevol cas, ha demostrat sentir-se més còmode atacant que defensant-se. El Reial Madrid ha sortit decidit a solucionar ràpid el partit amb la intenció d'espolsar-se la pressió i no despertar el malestar de l'afició. Així, als dos minuts, Sergio Ramos ha rematat al pal a la sortida del segon córner i, encara abans del quart d'hora, Benzema ha marcat l'1 a 0 després d'una excel·lent centrada de Lucas Vázquez, que ha jugat de lateral dret.

Semblava que la feina estava ben encarada, però, un dia més, els blancs han patit la seva falta de contundència a les àrees. Als 29', Benzema ha estat egoista xutant a porta quan al seu costat, completament sol, Bale esperava la passada per marcar a porta buida, i, als 35', una jugada idèntica, ara amb errada d'Isco, que no ha vist Kroos ni Benzema, en millor posició per anotar. Encara abans del descans, dues ocasions blanques molt clares, d'Isco (37') i de Lucas Vázquez (44'), que ha estat objecte d'un penal no xiulat per l'àrbitre israelià Orel Grinfeld. Ara bé, entremig del domini madridista, el Viktoria Plzen ha esgarrapat tres vegades provocant el nerviosisme a la graderia del Bernabéu. Petrzela (10'), Limbersky (29') i Hrosovsky (44') han generat tres ocasions increïbles que ha posat en evidència la feblesa de l'equip de Lopetegui en l'aspecte defensiu. La darrera ocasió, coincidint amb el final de la primera part, ha provocat una important xiulada de la graderia.

La segona part ha començat amb un altre ensurt per a Keylor Navas, avui porter titular, però Havel ha rematat forçat una centrada de Krmenciak. Lopetegui, però, ha agafat oxigen als 55' quan una jugada de Fede Valverde (que avui ha debutat amb la samarreta del primer equip del Reial Madrid) ha acabat amb la picadeta de Marcelo per sobre la sortida del porter Hruska. El lateral brasiler ha celebrat el gol assenyalant-se l'escut de la samarreta i encarant-se amb l'afició, recriminant-li la música de vent. Des d'aquest moment i fins al final, tres ocasions de Bale (52', 68' i 69'), el davanter més actiu de la segona part, i el 2 a 1 del Viktoria, en una acció individual de Hrosovsky als 78' que no ha fet més que complicar-li la vida -encara més- al tècnic madridista. En plena dinàmica negativa i en l'últim minut del partit, Marcelo s'ha lesionat al turmell després d'una entrada d'Ekpai. El Madrid ha acabat amb 10 futbolistes sobre el camp, tancat a la seva àrea, i amb el coliseu blanc, tan nerviós com l'equip, demanant l'hora i acomiadant els seus futbolistes amb una altra xiulada.

El Reial Madrid ja pot centrar-se en el clàssic de la lliga espanyola.