Mariano celebra un dels seus tres gols contra la Cultural Lleonesa (EFE)

El Reial Madrid liquida la Cultural Lleonesa amb una nova golejada abans del clàssic (6-1)

Els blancs han certificat la classificació per als vuitens de Copa amb un hat-trick de Mariano i un gol del fill de Zidane en el seu debut amb el primer equip

El Reial Madrid ja és als vuitens de la Copa del Rei després de derrotar la Cultural Lleonesa (6-1) en el partit de tornada al Bernabéu. El davanter de Premià de Mar, Mariano Díaz, ha marcat el gol més ràpid de la història del Madrid en la Copa, tot just als 23 segons. Mariano ha acabat arrodonint el seu partit amb un hat-trick. L'altre protagonista del partit ha estat Enzo Zidane: el fill del tècnic madridista ha debutat amb un gol, ja a la segona part.

Zidane ha presentat, contra la Cultural, una alineació amb només dos jugadors del filial, Odegaard i Tejero. L'eliminatòria ja estava resolta amb l'1-7 de l'anada. En la tornada, tot i ser un tràmit, s'ha vist el gol més ràpid de l'era Zidane, als 23 segons, després d'una greu errada del central Iván Garrido. L'autor, el català, de mare dominicana, Mariano Díaz, que fins ara només ha jugat tretze minuts a la lliga i cinc a la Champions. A Mariano, per cert, li han anul·lat incorrectament un gol per un fora de joc que no existia, en una acció al minut 17.

Els lleonesos no han renunciat en cap moment a jugar per terra, però han mostrat moltes llacunes en defensa. En el minut 23, els blancs han marcat el 2-0 gràcies a una rematada de cap de James Rodríguez, després d'una centrada de Carvajal. El colombià ha marcat el seu segon gol de la campanya. Benja, l'ex del Girona, Llagostera i Barça B, entre d'altres, ha tingut una bona ocasió amb un cop de cap que ha marxat fora, però els gols madridistes no han deixat de caure. En el minut 41, nova incursió de Dani Carvajal per la dreta, mala defensa de la Cultural i diagonal de Mariano Díaz, que ha definit amb potència. Mariano ha marcat tres gols en els tres xuts a porta que ha pogut efectuar amb el primer equip blanc.

La Cultural, amb tot, ha pogut trobar el premi a la seva valentia just abans d'arribar al descans, en un potent xut del canari Yeray González que ha fregat Dani Carvajal, fent inútil l'estirada de Kiko Casilla.

Enzo Zidane, debut amb gol

A la segona part, ha debutat Enzo Zidane, futbolísticament Fernández, amb el primer equip blanc; el seu pare ha substituït Isco i ha permès al seu fill jugar els seus primers minuts al Bernabéu, en els quals ha deixat algun detall de qualitat i ha firmat el seu primer gol, després d'una combinació entre Mariano i Odegaard. Un altre debut destacat ha estat el de Rubén Yáñez, porter de Lloret de Mar que fa sis anys que és a la "casa blanca" i que ha disputat l'últim quart d'un partit que el Madrid ha acabat sense lesionats.

El Reial Madrid, que ja es pot centrar en el clàssic de dissabte que ve al Camp Nou, ha disputat aquesta eliminatòria abans que la resta, ja que al desembre jugarà el Mundial de Clubs.