El Reial Madrid, líder de l'Eurolliga en solitari després de derrotar el Baskonia amb un gran Luka Doncic (71-79)

Els dos bases del Reial Madrid han estat els millors del líder de l'Eurolliga i han minimitzat les baixes per lesió de Rudy i Felipe Reyes i els problemes de faltes de Gustavo Ayón i Othello Hunter

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid s'ha situat líder de l'Eurolliga en solitari gràcies al seu triomf al la pista del Baskonia (71-79). Els madridistes han hagut de superar els problemes de faltes dels seus homes alts, però la bona actuació dels seus bases, Sergi Llull en el tercer quart (7 punts, 4 rebots, 8 assistències) i Luka Doncic (16 punts, 9 rebots, 6 assistències) en l'últim, ha resolt el problema. L'altra clau del triomf ha estat la bona defensa de l'aler Jeffery Taylor (16 punts, 4 rebots) sobre l'ànima baskonista, el base Shane Larkin (5 punts, 4 rebots, 3 assistències).

Els blancs han dominat de sortida el matx gràcies als punts a la pintura de Gustavo Ayón (11 punts), ben assistit per Llull. Però amb el marcador 4 a 12, dos fets han acabat amb aquesta dinàmica, la segona falta del pivot mexicà i l'entrada en joc del francès Rodrigue Beaubois (20 punts) pels de casa. Amb els punts i la visió de joc de l'escolta francès, Baskonia ha donat la volta al marcador. El primer quart ha acabat 15 a 16.

El Reial Madrid ha aconseguit un parcial de 0 a 8 en els inicis del segon quart. Però amb un resultat de 20-28 Othello Hunter ha comès la seva tercera falta. Les protestes posteriors li han costat una tècnica. Pablo Laso ha vist com els seus pivots es carregaven de personals el dia que no hi era Felipe Reyes, que ha estat baixa com Rudy Fernández. Encara tenia, però, a Anthony Randolph, per anotar i intimidar.. Al descans, el resultat era de 36-39.

El tercer quart semblava el definitiu pel Reial Madrid després d'obrir el període amb un parcial de 0 a 7. Ayón ha trigat molt poc a cometre la tercera falta, però l'equip no ho ha acusat. Llull corria i assistia, i quan els seus companys no remataven la feina o feia ell. A l'altre bàndol, Larkin anava a la banqueta incapaç de superar la defensa de Taylor. Uns minuts de descans de Llull han tallat la progressió visitant, que ha tancat aquests 10 minuts 7 punts amunt, 52-59.

Luka Doncic ha demostrat la seva immensa qualitat en els dos primers minuts de l'últim quart, amb 7 punts consecutius rematats amb una jugada de virtuosisme. Els blancs han assolit una distància favorable de 12 punts que els esforços de Beaubois, gairebé en solitari, no han aconseguit neutralitzar. Doncic no li ha deixat. Després d'aquest resultat el Madrid lidera l'Eurolliga amb 16 victòries i 5 derrotes, amb 1 triomf d'avantatge respecte CSKA de Moscou i Olympiakos.