Futbol

El Reial Madrid, l'equip amb el límit salarial més alt de Primera Divisió al davant del FC Barcelona

La Lliga ha fet arribar als equips de Primera i Segona el límit de diners que es poden gastar en salaris, en funció de la seva situació econòmica. El Madrid supera el Barça a la llista
Cristiano Ronaldo i Bale, dues de les estrelles del Madrid (Reuters)

Cristiano Ronaldo i Bale, dues de les estrelles del Madrid (Reuters)

Els clubs de Primera i Segona Divisió ja saben quant poden gastar en nòmines aquesta temporada, després que la Lliga els hi comuniqués aquest dimarts. Segons ha avançat Palco 23, l'equip espanyol de futbol amb un límit salarial més alt seria el Reial Madrid, amb 419,3 milions d'euros.

El segueix a la llista el FC Barcelona, amb una despesa permesa de 390,7 milions. Aquesta diferència entre les dues potències de la Lliga espanyola ve donada perquè la xifra de negoci ordinari (sense traspassos) del Madrid és més alta, i perquè els blaugranes han de destinar més diners a compensar les pèrdues de les seves seccions poliesportives.

El tercer club en nòmines, a molta distància dels dos primers, és l'Atlètic de Madrid, amb 182,8 milions. El límit de l'Espanyol per a la temporada 2016-17, el novè més alt de Primera, serà de 47,4 milions, un 55% més que la passada. L'arribada del nou màxim accionista, Chen Yansheng, ja es fa notar. La forta reducció de deute del club li donarà més marge per gastar.

Pel que fa als representants catalans a Segona Divisió, el Girona és el cinquè de la categoria, amb un límit salarial de 6,1 milions d'euros; el Nàstic, el tretzè, amb 4,8 milions, i el Reus, el cuer, amb 3,4 milions.