Nedovic, de l'Unicaja, disputa una pilota amb Rudy i Randolph, del Reial Madrid (EFE)

El Reial Madrid inaugura la Lliga ACB amb una victòria treballada sobre l'Unicaja (101-90)

Els vigents campions del campionat domèstic han treballat de valent per superar els malaguenys en el primer partit de l'ACB

La Lliga ACB 2016-17 ha començat amb un partit molt destacat, Reial Madrid-Unicaja, un enfrontament entre dos dels equips més forts del campionat domèstic.

Sobre el parquet, els de Pablo Laso han començat a mig gas, cedint la iniciativa en atac als andalusos i deixant escapar pilotes, cosa que ràpidament els ha passat factura en el marcador. A les acaballes del primer quart, els blancs han aconseguit posar-se al davant per primer cop amb un ajustat 26-24.

En el segon quart, el Reial Madrid ha aconseguit començar a sentir-se còmode i, de mica en mica, han plantat cara amb solidesa, amb un inspirat Gustavo Ayón que ha aconseguit anotar tots els llançaments que han sortit de les seves mans, el descans ha arribat amb un 57-50 al marcador.

Però els homes de Joan Plaza no volien donar el seu braç a tòrcer fàcilment, i han saltat molt concentrats en la segona meitat, en el tercer quart, a cop de triple, han aconseguit capgirar el marcador i encendre totes les alarmes a un Barclay Center ple fins a dalt de tot, 71-73.

El darrer quart, però, els andalusos no han sabut aprofitar l'esforç que havien fet fins al moment i han caigut en una dinàmica d'errors i de desencerts que han aplanat el camí al Reial Madrid cap a la victòria. Doncic, Carroll i Taylor han brillat en els darrers minuts des de la línia de 3, cosa que encara ha enfonsat més l'Unicaja i ha baixat els braços.

Dels visitants, el gran destacat ha estat l'exjugador de l'ICL Manresa, Dejan Musli, principal responsable de tots els maldecaps que ha partit el Reial Madrid, ràpid en atac i encertat de cara a cistella, tan letal com sempre i màxim anotador de l'Unicaja, amb 14 punts, seguit de Nevodic, amb 13.