Rudy Fernández ha liderat la victòria del Reial Madrid amb 27 punts (@ACBCOM)

El Reial Madrid guanya el quart partit a Vitòria i es proclama campió de l'ACB (85-96)

Rudy Fernández, amb 27 punts, ha liderat el triomf del conjunt de Pablo Laso contra un Baskonia que ha lluitat fins a l'últim alè

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid s'ha proclamat campió de la Lliga ACB de bàsquet després d'imposar-se al Baskonia en el quart partit de la final disputat al Buesa Arena de Vitòria (85-96). Els blancs, que havien perdut el primer duel pel títol, han encadenat tres triomfs consecutius i succeeix en el palmarès al València Basket, campió la temporada passada.

El conjunt de Pablo Laso s'ha refet d'un any marcat per les nombroses lesions i ha acabat culminant el doblet conquerint lliga i Eurolliga. Rudy Fernández, molt inspirat en l'inici, ha anotat 17 dels seus 27 punts en el primer quart i ha estat el líder del Madrid davant un rival que ha lluitat fins a l'últim alè.

Al descans s'ha arribat amb un ajustat avantatge visitant de quatre punts (38-42) i en la represa el Reial Madrid sempre ha mantingut la iniciativa en el marcador. Tot i això, els de Pedro Martínez no s'han rendit mai i de la mà de Beaubois han plantat cara fins als últims dos minuts. Un triple inversemblant de Luka Doncic en el seu últim partit a Europa abans d'aterrar a l'NBA i dos més de Campazzo han firmat la sentència definitiva.