Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo ha fet el gol que ha avançat el Madrid en la pròrroga (Reuters)

El Reial Madrid guanya el Mundial de Clubs en superar el Kashima Antlers en la pròrroga (4-2)

L'equip japonès ha sabut remuntar un gol matiner de Benzema i ha arribat a dominar la final amb un doblet de Shibasaki, però Ronaldo ha sentenciat amb un "hat-trick"

El Reial Madrid ha hagut d'anar a la pròrroga davant el Kashima Antlers per alçar el Mundial de Clubs aquest diumenge a l'Estadi Internacional de Yokohama. L'equip local, l'autèntica revelació del torneig, han plantat cara en tot moment, i fins i tot han dominat el marcador en la segona part, però no ha pogut fer res davant l'efectivitat dels blancs en els moments decisius. Cristiano Ronaldo, amb un "hat-trick", ha acabat sent l'estrella del matx.

El partit ha començat de la millor manera per al Madrid. En el minut 8, Benzema ha aprofitat un refús dins l'àrea i ha marcat el primer gol. Tot semblava llest per a la golejada, però els japonesos no s'han resignat davant el seu públic i se n'han anat a l'atac, tot sorprenent el Madrid sobretot amb jugades ràpides que acabaven amb centrades des de l'exrem. En una d'aquestes, Shibasaki ha enganxat la pilota en la posició del '9' i ha fet l'empat. Era el minut 43 i el Kashima podia marxar al descans amb optimisme.

En la represa ha arribat el veritable ensurt per al Madrid. En el 51, el mateix Shibasaki ha fet un xut imponent des de la frontal i ha avançat el seu equip. Però els blancs no han passat nervis massa estona. Al 58, Lucas Vázquez s'ha internat dins l'àrea i ha rebut penal. Ronaldo ha estat l'encarregat de transformar-lo per tornar a empatar la final.

L'última mitja hora reglamentària ha estat de joc molt igualat i, si un equip ha progressat, ha estat el Kashima, que ha acabat el partit atacant l'àrea blanca i tenint dues oportunitats perilloses en el 87 i ja en l'afegit. Els japonesos, a més, han vist amb incredulitat com l'àrbitre li estalviava la segona targeta groga a Sergio Ramos. Janny Sikazwe ha arribat a treure la cartolina després d'una falta molt dura del central, però en l'útlim instant ha decidit no mostrar-la.

En la pròrroga ha reaparegut Ronaldo per sentenciar el partit. Als vuit minuts ha fet el tercer del Madrid aprofitant una assistència de Benzema i, abans de la mitja part, ha interceptat un mal xut de Kroos i l'ha redreçat a porteria. Entre aquests dos gols, Yuma havia enviat al pal una rematada de cap impecable després d'una falta centrada. Ha estat l'última gran ocasió dels Antlers, que s'han desinflat en els últims minuts.