El Reial Madrid guanya a la pista de l'EA7 de Milà donant una imatge de gran solidesa i solvència (90-101)

L'equip madridista ha donat la sensació en tot moment de controlar el matx contra els italians i ha trobat sempre un jugador a punt per assumir la responsabilitat

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid s'ha refet de la derrota a casa davant del Baskonia de dimarts i ha sumat la seva tercera victòria en quatre jornades a l'Eurolliga. Ho ha fet a la pista de l'EA7 de Milà (90-101), en un partit on ha donat una gran sensació de solidesa, tot i el clar desequilibri respecte al seu rival en el nombre de tirs lliures llançats, una desigualtat que no s'ha corregit fins als últims minuts davant de la pressió desesperada dels locals.

Els blancs han dominat clarament la primera part a Milà gràcies al domini en atac, cadascú a la seva parcel·la, de tres jugadors. Jayce Carroll (11 punts) sortia com un llamp del bloqueig per clavar 3 triples, Sergio Llull (18 punts, 6 assistències) trobava forats per arribar a sota de cistella i Othello Hunter (18 punts, 5 rebots) s'imposava a la pintura i el rebot ofensiu. Al descans, amb 11 punts de cada un d'ells, els de Pablo Laso guanyaven per 41 a 52, després d'haver tingut un màxim avantatge de 15 punts.

Amb Carroll i Hunter a la represa, la defensa italiana ha tingut més facilitats per fer la seva feina, però els rebots d'Anthony Randolph (20 punts, 14 rebots) han contingut la remuntada local. El pivot nord-americà també ha començat a forçar faltes de llançament, després d'una primera meitat on el seu equip només havia llançat un tir lliure. Al bàndol contrari, Ricky Hickman (19 punts, 11 de 12 en tirs lliures) aguantava l'anotació italiana amb aquest mateix recurs. Dontaye Draper ha donat un gran relleu a Llull, per tancar el tercer quart 66 a 75 tot i 2 triples consectius de Rakim Sanders (16 punts).

L'últim quart s'ha obert amb una antiesportiva de Felipe Reyes. El pivot ha concedit un 2+1 després dels tirs lliures i els milanesos s'han posat a 5 punts. Un 2+1 posterior de Hickman encara ha ajustat més el marcador, 75 a 77. El Madrid ha tornat a carregar el joc interior aprofitant la seva major alçada per eixamplar una mica el seu marge. L'entrenador del EA7 Jasmin Repesa ha reaccionat donant entrada a les seves torres sacrificant velocitat. Dos triples, obra de Rudy Fernández (13 punts, 5 rebots), i Randolph, han segellat la victòria visitant.

Derrota del Baskonia

El Baskonia ha perdut a casa davant l'Olympiacos (90-95). Els bascos han aconseguit el liderat en el marcador en el primer quart, però no han pogut deixar enrere els grecs en el segon. Després del descans, els visitants han capgirat el resultat gràcies al seu gran encert en els triples en els primers cinc minuts del tercer quart. La resposta dels bascos, amb un parcial de 10 a 2, els ha tornat l'hegemonia a l'electrònic al final d'aquest període. A l'últim, l'equip d'Atenes ha aprofitat una fase d'intercanvi de cistelles per marxar de forma definitiva.

Pels homes de Sito Alonso han destacat l'aler puvot Tornike Shenghelia, amb 20 punts, l'aler Adam Hanga, amb 15, i el base Shane Larkin, amb un doble doble en punts (14) i assistències (11). Unes xifres, però, que ha superat  Vassilis Spanoulis, amb 15 punts i 15 assistències. L'exblaugrana Kostas Papanikolaou també ha sumat 15 punts, mentre Vangelis Mantzaris ha arribat als 17.