El Reial Madrid goleja l'Apoel de Nicòsia, però acabarà segon la fase de grups de la Lliga de Campions (0-6)

Els madridistes han fet la seva feina golejant l'equip de Xipre, però la victòria del Tottenham sobre el Borussia de Dortmund els deixa sense opcions de liderar el grup H

Xavier LorenteActualitzat

El Reial Madrid ha golejat l'Apoel (0-6) en un partit plàcid que finalment no tindrà més transcendència per la victòria del Tottenham al camp del Borussia de Dortmund (1-2). Zidane ha sacsejat l'equip. El tècnic francès ha fet entrar a l'onze inicial Marco Asensio i Lucas Vázquez, i ha deixat a la banqueta dos dels teòrics intocables, Isco i Casemiro. Al primer minut, Cristiano Ronaldo ha fet el primer xut perillós del partit que ha refusat Nauzet. El porter de l'Apoel ha topat en la mateixa acció amb el seu company Carlao. L'han atès de seguida i un cop recuperat, però uns minuts després, ha tornat a queixar-se del cop al cap. S'ha interromput de nou el matx però Nauzet finalment ha dit que podia continuar. Un segon xut del portuguès des de fora l'àrea al minut 17 ha sortit un pèl desviat. Al minut 20, en una falta llunyana Cristiano també ha buscat porteria sense sort.

El primer gol ha arribat en el minut 23, en una centrada des de la punta dreta de Carvajal que ha refusat la defensa. Luka Modric ha engaltat una voleia que ha acabat al fons de la xarxa (0-1, minut 23). Cristiano Ronaldo ha combinat amb Toni Kroos en la jugada del segon gol. L'alemany ha acabat assistint en profunditat a Karim Benzema que ha marcat el 0 a 2 en un xut ajustat al pal al minut 39. Era el primer gol europeu del francès aquesta temporada. I tot seguit al minut 41 ha arribat el 0 a 3 de Nacho després d'una centrada que havia rematat inicialment Varane. Els xipriotes, capaços d'empatar dos cops amb el Borussia Dortmund, s'han fos com un terròs de sucre. Al límit del descans, encara hi ha hagut temps perquè el Madrid establís el 0 a 4 amb un contraatac fàcil tancat amb una assistència de Ronaldo per Benzema.

L'exhibició del Madrid ha continuat a la segona part. Al minut 48 s'ha afegit a la festa blanca Cristiano Ronaldo (0-5) amb un cop de cap mortal a centrada de Marcelo. Una gerra d'aigua freda per un Apoel absolutament desaparegut de la gespa. Una humiliació en tota regla. En ple desgavell dels locals, el propi Ronaldo ha marcat al minut 54 el 0 a 6, el seu vuitè gol en aquesta champions. Al minut 63 s'ha produït la jugada curiosa del partit en una topada entre Benzema i Ronaldo dins l'àrea xipriota. Els dos han quedat estesos a terra però s'han pogut recuperar. Acte seguit Benzema ha estat substituït pel jove Mayoral.  El final del partit s'ha convertit en un tràmit pels dos equips. Carvajal però ha vist una targeta groga i es perdrà el proper partit contra el Borussia Dortmund.  L'Apoel ha encaixat la derrota més àmplia de la seva història a la Lliga de Campions.

El Madrid s'assegura la classificació per quarts de final com a segon de grup. Els blancs no podran prendre-li la primera plaça al Tottenham. Els anglesos han quedat matemàticament campions del grup després de guanyar al Borussia Dortmund (1-2). L'equip de Pochettino ha remuntat a Dortmund el gol d'Aubameyang en el minut 31 per al Borussia. En una segona part brillant, Harry Kane, en el minut 48, i Heung-Min Son, en el 76, han aprofitat dues assistències de Dele Alli per sumar el triomf que permetrà als anglesos assegurar-se el liderat d'aquest grup H. Els alemanys continuen empatats amb l'Apoel amb només 2 punts. Els xipriotes, encara cuers, conserven opcions de jugar l'Europa League.