Copa del Rei

El Reial Madrid fa el ridícul a Alcorcón i cau golejat per 4-0 davant un equip de Segona B

Sorpresa en l'anada dels setzens de final de Copa. El Reial Madrid va fer el ridícul i va perdre per 4 a 0 al camp del modest Alcorcón, resultat que compromet seriosament la continuïtat dels blancs a la competició. El fantasma del Real Unión d'Irun, que va eliminar el Reial Madrid l'any passat, ja plana sobre el Bernabéu. Borja, que va fer dos gols; Arbeloa, en pròpia porteria, i Ernesto van ser els botxins dels de Pellegrini.

A l'estadi Santo Domingo, els aficionats de l'Alcorcón van prendre les posicions més inversemblants per veure com el seu equip sortia súper revolucionat, disposat a sotmetre el Madrid des de l'inici. En tan sols dos minuts, Sergio Mora, Rubén Sanz i Fernando Béjar van fer tres ensurts consecutius a Jerzy Dudek, que defensava la porteria blanca en el lloc de Casillas. Fins que un Madrid inoperant va veure com, en el minut 15, Borja Pérez recollia una pilota dins l'àrea i ajustava la seva rematada a la dreta de Dudek.

El Madrid, un desastre en defensa

Els nervis dels blancs es van manifestar en una vergonyosa entrada de Guti a Fernando Béjar, que l'àrbitre Turienzo Álvarez tan sols va castigar amb falta. I van augmentar quan, en el minut 22, va venir el 2 a 0. Va ser una rematada espectacular, però d'Álvaro Arbeloa en pròpia porteria, després de la jugada de Rubén Sanz. Només amb els dos gols en contra va reaccionar el Reial Madrid, però a vegades es van mostrar molt desencertats, com en una rematada d'Albiol, i en d'altres el porter Juanma es va lluir, com en un xut de Van der Vaart.

Però el ridícul blanc va anar en augment. Fernando Béjar va perdonar el tercer en una rematada espectacular que es va estavellar al pal de la porteria de Dudek. I qui no va perdonar va ser Ernesto Gómez, que en el minut 39 va culminar una gran jugada individual de Diego Cascón per fer pujar el tercer al marcador. El sisè classificat de Segona B treia de polleguera el Madrid i Guti continuava fent el fatxenda com a viva imatge de la impotència blanca.

Cau el quart i estèril atac i gol blanc

Les cares de Florentino Pérez, a la llotja, i de Manuel Pellegrini, a la banqueta, ho deien tot. A la mitja part, Guti va ser substituït i va entrar en el seu lloc Gago, que ho va provar sense convenciment. Però sense marge per a la reacció merengue, va arribar el 4 a 0. Xut de Fernando Béjar, Borja Pérez recull el rebot i amb tota la calma del món supera Dudek. Es disputava el minut 50, i un altre que no es podia creure el que estava passant era Jorge Valdano. A mesura que anaven passant els minuts, els 4.000 espectadors que assistien al partit van poder veure en directe la descomposició total d'un Reial Madrid a qui Diego Cascón va perdonar el cinquè gol.

Per més que ho van provar, els jugadors blancs es van mostrar totalment negats de cara a porta, i en alguna ocasió, van continuar fent servir la duresa per interceptar les accions de l'Alcorcón, fet que va suposar targetes per a Albiol o Diarra.

Tampoc van servir de res els canvis que va fer Pellegrini, com el de Raúl, que va deixar el seu lloc a Van Nistelrooy. Com si fos un partit de Segona B, l'equip local només va haver de deixar passar els minuts per certificar, possiblement, el resultat més sonat de la història de la Copa, que deixa l'eliminatòria en franc avantatge per a l'Alcorcón i el totpoderós Madrid davant d'un dels seus ridículs més grans.