Cristiano Ronaldo encara la porteria de Buffon en el duel de Champions que va enfrontar el Reial Madrid i la Juventus el 2013 (Reuters)
Lliga de Campions

El Reial Madrid espera conquerir la "duodécima" davant d'una Juventus disposada a donar-ho tot per aixecar l'orelluda

Els blancs esperen fer història guanyant dues vegades consecutives la Lliga de Campions, mentre que la Juventus vol posar la cirereta a una temporada espectacular aconseguint el tan desitjat triplet

Actualitzat

El 20 de maig del 1998, el Reial Madrid va conquerir la setena Copa d'Europa del seu palmarès davant de la Juventus amb un polèmic gol de Mijatovic. Així ho recordava Dani Alves aquest divendres a la sala de premsa. Un comentari sobre el qual ningú del conjunt blanc no va voler dir res, ni tan sols el seu entrenador, Zinedine Zidane, que llavors era a la gespa de l'Amsterdam Arena defensant els colors de la Vecchia Signora.

Dinou anys després, els dos equips es tornen a veure les cares i presenten les credencials d'haver jugat una gran temporada. El Madrid, campió de Lliga i ara finalista de la Champions League, espera guanyar-se un lloc a la història aixecant l'"orelluda" per dotzena vegada i, a més, aconseguir la gesta que encara mai ningú ha aconseguit: dos anys seguits.

Per això, els homes de Zidane arriben en un gran moment de forma, descansats i amb l'avantatge d'haver tingut dues setmanes senceres per concentrar-se exclusivament en la final de la Lliga de Campions. A més, Gareth Bale ja està recuperat, cosa que obre el debat de si el davanter gal·lès jugarà un dels partits més importants de la seva carrera a la seva terra o si bé completarà l'eix atacant Isco com ha anat fent mentre l'11 del Madrid estava de baixa. En tot cas, el conjunt blanc arriba a Cardiff amb l'etiqueta de "favorit" i és que, entre altres motius, és l'equip que més gols ha marcat en la màxima competició europea: 32.

La Juventus, per la seva banda, té l'honor de ser el millor equip defensiu del continent, i és que entre l'espectacular estat de forma del veterà porter Gianluigi Buffon i la perfecta compenetració entre Barzagli, Bonucci i Chiellini, l'equip "bianconero" només ha encaixat tres gols en tota la competició, una autèntica gesta. 

L'equip de Massimiliano Allegri, a més, s'ha proclamat campió de la Serie A i acaba de guanyar la Copa d'Itàlia; si es proclamés campió aquesta tarda seria el final perfecte per a una temporada que qualsevol equip d'elit somia: conquerir el triplet.

Pel que fa a la història, la Vecchia Signora ha jugat vuit vegades la final de la màxima competició europea, però només ha acabat aixecant la copa en dues ocasions: la temporada 1984-1985, davant del Liverpool, i la 1995-1996 davant de l'Ajax. 

Anar al contingut