Guillem Vives, entre Sergi Llull i Felipe Reyes (EFE)

El Reial Madrid es classifica per a la final de la Lliga Endesa guanyant el València Basket per 84 a 90

En un ambient tens amb nervis a la pista i un públic molt exaltat, el Reial Madrid ha guanyat a la pista del València Basket el quart partit de la sèrie de semifinals i s'ha classificat per a la final de la Lliga

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid, si el Tribunal Administratiu de l'Esport no dictamina el contrari quan el València Basket presenti el seu recurs per alineació indeguda d'Slaughter en el tercer partit de la sèrie, jugarà la final de la Lliga Endesa en guanyar el quart partit de la semifinal per 84 a 90. El públic local, encès després de les decisions desfavorables a les reclamacions del club, havia convertit la Font de Sant Lluís en una olla de pressió. Els jugadors visitants, conscients d'aquest ambient advers, han optat per no protestar cap decisió arbitral, un fet inusual en els homes de Pablo Laso.

El València Basket ha començat dominant gràcies a l'excel·lent direcció i punteria d'un Guillem Vives (13 punts, 6 assistències) que ha jugat molt minuts davant de la baixa per lesió de Sam Van Rossom. El base estava ben auxiliat per Rafa Martínez. Els seus punts els contrarestaven Felipe Reyes (12 punts, 2 rebots, 3 assistències) i Gustavo Ayón (10 punts, 9 rebots, 4 assistències) per al conjunt rival.  L'entrada en joc del base madridista Sergio Rodríguez ha donat la iniciativa als seus, que han tancat el primer quart guanyant 22 a 24.

Pau Ribas, tocat dels isquiotibials, ha tingut minuts en el segon quart però amb poca incidència en el joc. El Reial Madrid ha aconseguit una diferència favorable de 5 punts després de 2 triples (Nocioni, Carroll), però la resposta valencianista ha estat contundent amb un parcial de 8 a 0. Vladimir Lucic (14 punts, 4 rebots) i Bojan Dubljevic (24 punts, 8 rebots) han anotat entre els dos 19 punts per als locals en aquests 10 minuts que han acabat amb el triomf del seu equip per 49 a 47.

Massa tensió a la pista

El València Basket ha assolit el seu màxim avantatge de 6 punts poc després de tornar del descans en un contraatac de Guillem Vives. Els dos contrincants buscaven els seus pivots, els locals a Dubljevic i els visitants a Ayón, quan els àrbitres han tallat amb tècniques uns moments de molta tensió entre Rafa Martínez i Rudy Fernández (12 punts). Els blancs han marxat de 6 amb un parcial de 2 a 14 i han ajustat la seva defensa per impedir el joc interior local. El joc s'ha tornat a aturar, ara amb tècniques a Lucic i Slaughter. Poc abans del final d'un quart que ha acabat 66 a 72,  Rudy ha rebut un cop en el genoll esquerre.

Un triple de Carroll que donava als de Laso 9 punts de marge ha estat ràpidament contrarestat amb altres dos seguits de Romain Sato (10 punts) davant la defensa en zona visitant. Andrés Nocioni (12 punts, 7 rebots) ha començat a anotar amb regularitat per recuperar el coixí de seguretat de 9 punts. El València Basket ha anat perdent força i encert de forma evident conforme s'esgotava el temps davant d'un Madrid que dominava clarament el seu rebot defensiu.