Bàsquet

El Reial Madrid, el Fenerbahçe, el CSKA de Moscou i l'Olympiacos lluitaran per ser el millor equip d'Europa

Aquest cap de setmana, es disputarà a Madrid la Final Four de l'Eurolliga, amb quatre equips decidits a proclamar-se campions d'Europa. Divendres seran les semifinals i diumenge sabrem quin dels quatre ha estat el millor.

Actualitzat

Divendres arrenca a Madrid la Final Four de l'Eurolliga amb les dues semifinals, que podreu seguir en directe a Esport3. A la primera, a partir de les 18:00 s'enfrontaran el CSKA de Moscou i el botxí del F. C. Barcelona en quarts, l'Olympiacos. Els grans favorits són els russos amb un equip ple de jugadors de talent com Milos Teodosic, Nando de Colo, Sonny Weems o Andrei Kirilenko. El dubte però, és si podran desmentir la seva fama d'equip fred i sense ànima, amb mala gestió dels moments complicats de partit. Pel contrari, el seu rival destaca per la seva mentalitat de gladiadors.

Liderats pel gran Vassilis Spanoulis i el seu escuder Georgios Printezis, els grecs se senten capaços de superar qualsevol repte. La prova, les remuntades davant el mateix CSKA i el Reial Madrid en les finals que van acabar guanyant els anys 2012 i 2013. En aquest últim, l'Olympiacos havia superat l'equip de Moscou en les semifinals. Aquells dos anys Spanoulis va ser pare. Una circumstància que ja es va donar l'any 2009, quan es va proclamar campió d'Europa amb el Panathinaikos. I que pot tornar a repetir-se aquest. La seva dona Olympia, Miss Grècia 2006, torna a estar embarassada.

El Madrid juga a casa

A partir de les 21.00 el Reial Madrid intentarà superar el primer obstacle del cap de setmana per proclamar-se campió d'Europa a casa, el Fenerbahçe. L'equip de Pablo Laso ha reservat aquestes últimes setmanes Rudy Fernández i ha recuperat el lesionat Jaycee Carroll. Sergio Llull no és el de començament de temporada, però el seu company en la direcció Sergio Rodríguez arriba en el seu millor moment. L'home que mesura l'estat real de l'equip és Felipe Reyes. El pivot de 34 anys viu una segona joventut. El seu caràcter guanyador pot ser clau per portar els madridistes a la seva meta.

Els turcs, però, no arriben amb la condició de convidats de pedra. El seu entrenador és Zeljko Obradovic, campió d'Europa en vuit ocasions amb quatre clubs diferents. Un d'ells, el Reial Madrid (1995). Els altres tres, Partizan (1992), Joventut de Badalona (1994) i Panathinaikos (2000, 2002, 2007, 2009, 2011). El mestre de les banquetes té tota l'experiència que li falta als seus jugadors. Sense el lesionat Ricky Hickman, només Jan Vesely i Nikos Zisis han jugat una Final Four. El seus punt fort son la polivalència de Nemanja Bjelica, millor jugador de l'Eurolliga, Emir Preldzic i Vesely, l'anotació d'Andrew Goudelock i el caràcter de Bogdan Bogdanovic.

Els dos equips que sortin victoriosos de la seva semifinal s'enfrontaran en l'últim partit de la temporada de l'Eurolliga diumenge, a partir de les 20:00. Podreu seguir la gran final europea en directe a Esport3.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut