Benzema celebra el seu gol davant dels aficionats de l'Athletic (EFE)

El Reial Madrid derrota l'Athletic de Bilbao a San Mamés (1-2) i es manté al capdavant de la Lliga

Fins ara, l'únic equip visitant que aquesta temporada havia guanyat a l'estadi de l'Athletic a la Lliga era el FC Barcelona. Aquest dissabte els blancs han sumat tres punts que els permet seguir sent líders

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid, amb Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo a l'equip titular, s'ha convertit en el segon equip a sumar aquesta lliga tres punts en la seva visita a l'Athletic de Bilbao (1-2). L'altre havia estat el FC Barcelona. Els bascos han plantejat un partit intens, de lluita i pressió, però els blancs han sabut sobreviure explotant la seva velocitat i el seu domini de les jugades d'estratègia per mantenir el seu liderat.

El començament del matx a San Mamés ha estat trepidant, amb els bilbaïns pressionant amunt amb intensitat i els madridistes, després d'uns primers minuts on s'han vist superats, provant de sortir amb velocitat. Cristiano Ronaldo ha marcat en el minut 9, però el seu gol ha estat correctament anul·lat per fora de joc en una jugada iniciada per una passada a l'espai de Karim Benzema a Carvajal. El francès ha donat una segona assistència, ara a Cristiano Ronaldo en el minut 16, però una mà providencial del porter Kepa ha evitat el gol. En el minut 24, a la contra, els dos davanters han intercanviat els papers. El portuguès ha fet la passada que ha permès Benzema anotar el 0 a 1.

El partit s'ha escalfat en el minut 27. Una dura entrada de Raúl Garcia ha deixat Nacho al terra. En la continuació, Aduriz ha intentat aprofitar la lesió momentània del rival fent una passada a l'espai que el madridista, encara coix, havia de defensar. Carvajal, molest per l'acció, ha deixat anar el colze a l'esquena del davanter basc. Sergio Ramos i Raul García també s'han enganxat. L'àrbitre Jaime Latre ha ensenyat una targeta groga a Carvajal i una altra a Aduriz.

Cop de l'Athletic, resposta ràpida del Madrid

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica que la primera. L'Athletic ha tancat el Madrid al seu camp amb la seva pressió i intensitat. Iñaki Williams ha tingut una clara oportunitat per empatar en el minut 62, però Keylor Navas ha desviat el seu xut. Tres minuts més tard ha arribat l'empat d'Aduriz. Williams ha centrat des de la dreta i Raul Garcia, en lloc de rematar, ha deixat la pilota de cap per la rematada franca del seu company.

Els de Zinedine Zidane han trigat ben poc a marcar novament. En el minut 67, en un córner, Cristiano Ramos ha pentinat la pilota en el primer pal i Casemiro, tot sol en el segon, l'ha recollit per batre sense presa Kepa. El tercer gol dels blancs podia haver arribat en el minut 72, en una gran internada a l'àrea de Benzema, però la defensa ha evitat la primera rematada de Cristiano i la segona de Marcelo, forçada, no ha trobat porta. L'Athletic ha intensificat els seus atacs, amb Williams posant a prova novament Navas. El Madrid, però, molt ordenat, no ha donat al seu rival gaire opcions de tornar a marcar. En el tram final del matx Cristiano Ronaldo i Benzema han estat substituïts. El duel ha acabat amb Muniain i Casemiro encarant-se després d'una falta del jugador local sobre el visitant.