El Reial Madrid derrota el Fenerbahçe (85-80) i guanya l'Eurolliga

És el desè títol dels blancs en aquesta competició

La més que previsible arrencada en tromba defensiva del Fenerbahçe ha portat el Madrid a jugar al límit de la possessió. Menys previsible era que el pivot Ahmet Duverioglu anotés. Ayón, el seu defensor, s'ha vist desbordat per un home, en teoria, per a la intimidació. Els blancs hi han respost amb qualitat individual i una ratxa triplista similar a la de divendres contra el CSKA. Tot el que entrava en una cistella no ho feia en l'altra. Ni de prop. Els de Laso han amenaçat amb una escapada en el 25 a 17 començant el segon quart. Però ha aparegut un jugador amb més classe que Duverioglu, però tampoc un anotador. Nicolo Melli, l'italià, ha anotat 11 punts en 16 minuts. 38 a 40, dos amunt els d'Obradovic al descans.

Novament problemes en atac per als d'Obradovic en la represa, el Madrid exhibint un nivell defensiu a l'alçada de la del rival. I un altre secundari que apareixia. Fabian Caseur feia de tot i bé en atac. Ha estat el seu quart magnífic. I els blancs han tancat el quart vuit a sobre. En el darrer període s'ha accentuat un altre aspecte en què el Madrid també era millor. El rebot. El gegant de Cap Verd Tavares ha estat immens. I el prodigi físic del Fenerbahçe, Vesely, desaparegut. Avui ha fallat coses increïbles. Només s'ha salvat Melli. El Madrid ha demostrat que, quan no es llueix, sap picar pedra. Defensa, rebot i anotació dels tirs lliures. Sense un Doncic espectacular.

Hi ha hagut suspens al tram final perquè els blancs s'han quedat sense referents: el mateix Doncic i Llull, eliminats per 5 faltes. Però un altre rebot ofensiu, aquest de Thompkins, ha acabat amb una certa incertesa. Laso li ha guanyat la partida al mestre dels mestres. La desena d'Obradovic haurà d'esperar; la desena del Madrid ja és aquí, els blancs han derrotat el Fenerbahçe en la final de Belgrad (85-80).