El Reial Madrid continua sense trencar el malefici de l'Olympique de Lió (1-1) i el Bernabéu dictarà sentència

El Reial Madrid va ser incapaç altra vegada, i ja és la setena, de superar l'Olympique de Lió. A Gerland, en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, francesos i merengues van empatar 1-1. Els de Mourinho es van avançar gràcies a una diana de l'ex dels "gones" Karim Benzema, que només feia un minut que era sobre el terreny de joc. Però quan els blancs sembla que estaven a punt de trencar el malefici, Gomis va aprofitar una badada defensiva dels madridistes i va empatar el matx al minut 83. La tornada al Bernabéu dictarà sentència i decidirà si el Madrid és capaç de superar la barrera dels vuitens després de sis fracassos consecutius.

El Madrid va jugar a Gerland sense Marcelo ni Benzema i amb un esquema, en principi, poc conservador, amb Xabi Alonso i Khedira al doble pivot. El cert, però, és que durant la primera mitja hora de partit el Reial Madrid no va fer ni un sol xut entre els pals de la porteria de Lloris. Els de Claude Puel es van mostrar molt sòlids en defensa, i fins i tot va semblar que comptaven amb una certa complicitat de l'àrbitre alemany Wolfgang Stark. Reveillère va cometre fins a tres faltes clares sobre jugadors del Reial Madrid, però se'n va sortir sense cap amonestació. En canvi, Sergio Ramos va veure la primera targeta groga del partit per una entrada sobre l'argentí César Delgado. L'Olympique, però, va acabar acusant la falta d'un definidor com Lisandro López, baixa per lesió.

Michel Bastos, en el minut 3, no va saber si centrar o xutar. En el minut 9, Cris va rematar una prolongació després d'un refús defensiu, però ho va fer forçat i de forma estrambòtica. En el 22, bona centrada de l'exvalencianista Reveillère i Xabi Alonso que refusa a córner just abans que Yoann Gourcuff remati a porteria. I encara més, en el minut 24; errada de Carvalho en el refús i posterior xut de Kim Källstrom des de la frontal que surt molt desviat.

Gomis perdona abans del descans

Al cap de mitja hora, el Reial Madrid va semblar entrar en el partit amb dos llançaments a porteria gairebé consecutius. El primer, de Di María en el minut 28. I el segon, un llançament de falta de Cristiano Ronaldo que va botar davant del porter Hugo Lloris que, amb tot, va reaccionar bé. Però va ser un miratge; abans del descans, els lionesos van tenir l'ocasió més clara per avançar-se en el marcador. Centrada de Gourcuff, Casillas que no pot aturar en primera instància i Gomis que envia la rematada final massa alta.

El Madrid carrega les piles

En canvi, la segona part va començar d'una manera radicalment diferent, amb dos llançaments al pal dels de Mourinho. El primer, en un xut de falta, "marca de la casa" de Cristiano Ronaldo, en el minut 49. En aquesta jugada, per cert, Michel Bastos va veure la targeta groga que li impedirà jugar la tornada. I un minut després, córner a favor dels espanyols i magnífic cop de cap de Sergio Ramos al travesser. En el minut 19, Cristiano Ronaldo va reclamar unes mans en el llançament d'una falta. Stark no li va fer cas i Mourinho es tornava boig a la banqueta. I en el minut 20, el 0 a 1. El va fer Karim Benzema, l'ex de l'Olympique, que feia 42 segons que havia entrat al terreny de joc substituint Adebayor. El francès va culminar una bona jugada d'Özil i Cristiano Ronaldo per marcar el cinquè gol en la Champions. El va celebrar fins i tot Florentino Pérez, a la llotja, saltant-se el protocol.

Gomis manté la tradició

Però, tot i que semblava que el Madrid adormia el partit, el Lió va poder empatar en el minut 83, en una acció afortunada; xut de Pjanic, rebot en la barrera, toca Cris i Bafétimbi Gomis que marca l'1 a 1, el seu segon gol en la Champions. El Reial Madrid va tenir l'última ocasió clara en un xut de Di María, però haurà de guanyar o empatar a zero al Bernabéu per passar.