Els jugadors del Reial Madrid celebren el gol de Cristiano Ronaldo que deixava el partit sentenciat (Reuters)

El Reial Madrid conquereix la "duodécima" humiliant una Juventus que s'ha diluït a la segona part (1-4)

Els blancs han sabut neutralitzar el bon joc que els italians han desplegat en el primer temps i han dominat amb autoritat a la segona part

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Reial Madrid s'ha coronat campió d'Europa amb una victòria sobre la Juventus per 1-4 a la gran final de Cardiff amb dos gols de Cristiano Ronaldo, un de Casemiro i un de Marco Asensio. Amb aquesta victòria, el conjunt blanc fa història en convertir-se en el primer equip que és capaç de guanyar dues Champions consecutives i guanyar la tercera final de la màxima competició europea en quatre temporades. El Reial Madrid ha aconseguit la tan desitjada "duodécima".

L'equip italià ha sortit amb molta intensitat, pressionant molt amunt, jugant al primer toc i amb ganes d'arribar a la porteria dels blancs al més aviat possible. En els primers minuts, Higuaín ha encadenat dues ocasions: Primer, una rematada de cap fluixa des de dins de l'àrea i, poc després, una canonada que Keylor Navas ha pogut aturat sense problemes.

De mica en mica, però, el Madrid ha agafat aire i ha anat controlant el partit fins que al minut 20, gairebé en la primera arribada a la porteria de Buffon, Cristiano Ronaldo ha inaugurat el marcador culminant una gran jugada col·lectiva perfectament definida que ha acabat amb una centrada de Carvajal al portuguès i que aquest ha resolt amb un potent xut des de fora de l'àrea (0-1).

Però la Juve no s'ha deixat intimidar per la pressió del gol encaixat i ha sabut mantenir la determinació d'emportar-se la victòria. Set minuts és el temps que han necessitat els italians per empatar el partit. Mario Mandzukic ha fet posar dret l'Estadi Nacional de Gal·les quan ha rebut una pilota bombada a dins de l'àrea, l'atura amb el pit i s'inventa una vaselina de pel·lícula enviant la pilota al fons de la xarxa (1-1).

A la represa, tots dos equips han tornat a la gespa amb certa prudència, però la confiança l'ha anat guanyant el Madrid concentrant el joc en el camp dels italians i encadenant diverses ocasions que han forçat els italians fer un pas enrere. Els dubtes entre els 'bianconeri' s'han convertit en algunes pilotes perdudes i certes imprecisions que han acabat amb el segon dels blancs. Casemiro ha disparat un autèntic míssil des de molt lluny que Khedira ha desviat lleugerament enverinant el xut que Buffon, tot i la bona estirada, no ha pogut evitar el gol (1-2).

I el tercer dels blancs ha caigut als dos minuts del segon: Jugada a tres bandes, Carvajal serveix a Modric, el croat s'interna per la banda fins que se li acaba el camp i centrada a Cristiano Ronaldo que remata a plaer transformant un gol letal que complicava de valent la final a la Juventus (1-3).

A partir d'aquest moment, amb més de vint minuts per davant, l'enfrontament s'ha convertit en un monòleg dels homes de Zinedine Zidane que han passejat per la gespa davant d'una impotent 'Vecchia Signora' que s'ha desdibuixat completament. I per si els de Massimiliano Allegri tenien pocs problemes, Cuadrado ha vist dues targetes grogues en els poc més de vint minuts que ha estat en el terreny de joc esvaint qualsevol opció d'aconseguir el miracle de remuntar en set minuts.

A les acaballes del partit, Marco Asensio, que acabava d'entrar, ha fet el quart gol del Madrid rematant a boca de canó un gran internament a l'àrea pel lateral de Marcelo (1-4).

El Madrid ha viscut el somni de tornar a guanyar la Lliga de Campions amb una victòria incontestable davant d'una Juventus que ha perdut el nord en el descans i no ha sabut plantar cara en el segon temps.