El Reial Madrid apallissa el Barça (100-80) i domina la final de la Lliga Endesa per 2 victòries a 0

El FC Barcelona ha perdut de forma indiscutible el segon partit de la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid per 100-80. Els blaugrana s'han vist superats en tots els aspectes del joc

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid domina la final de la Lliga Endesa davant el FC Barcelona per 2 victòries a 0 després de guanyar de forma clara el segon partit (100-80). Els bases madridistes s'han imposat als blaugranes, Ante Tomic (11 punts, 3 rebots) ha estat completament desactivat, els exteriors del Barça no han trobat espais per al llançament i la defensa de l'equip ha estat superada sense problemes pel seu rival. Només Justin Doellman (24 punts, 5 rebots) ha sumat punts, encara que intranscendents. Navarro ha estat baixa per la lesió del primer partit, i ha estat substituït per Edwin Jackson.

Tots dos equips han començat molt centrats a evitar les cistelles rivals des de dins de la pintura. El Reial Madrid, però, s'ha distanciat amb dos triples de Sergi Llull (24 punts, 6 de 8 en triples) i Rudy Fernández (17 punts, 3 de 3 en triples). Els de Laso, més intensos, també sumaven des del rebot ofensiu mentre els de Pascual patien molt per anotar en estàtic. Davant l'encert exterior dels locals, 7 de 7 en triples en el primer quart, la defensa blaugrana s'ha obert, circumstància que ha aprofitat Gustavo Ayón (12 punts) per anotar. I a més, Llull seguia infal·lible. El base ha anotat 5 triples en un quart que ha acabat 31 a 10.

El Barça, més agressiu en defensa, ha reaccionat en el començament del segon quart amb un Justin Doellman inspirat. L'arbitratge, que va permetre molts contactes en el primer partit de la sèrie, es mostrava molt estricte en aquest segon. Felipe Reyes ha estat la principal víctima. Laso ha posat en pista un quintet petit, amb Slaughter com a home més alt. Tot i això, l'encert dels exteriors blancs ha mantingut el marge del seu equip fins que els blaugranes han tornat a baixar el nivell regalant massa rebots ofensius. La primera meitat ha acabat amb un resultat de 49-32.

El Barça, ni en atac ni en defensa

En el tercer quart, els defensors del FC Barcelona no han aconseguit evitar que els madridistes ataquessin amb molta comoditat. La feblesa defensiva dels de Pascual s'ha fet evident mentre Rudy, Ayón i Reyes anotaven a voluntat. Doellman era l'únic que els donava la rèplica, tot i que els seus punts arribaven des de l'exterior i no en la pintura. La diferència entre els dos equips ha arribat als 22 punts. Hezonja no ha estat brillant com en el primer partit, però encara és un talent en formació. Un triple inversemblant d'Abrines ha tancat el quart amb un marcador de 75-56.

Xavi Pascual ha obert l'últim quart donant minuts a jugadors amb poca presència com Edwin Jackson o Bostjan Nachbar. L'equip s'ha deixat anar davant uns contrincants que els superaven amb molta facilitat en les jugades d'u contra u. El Reial Madrid ha aconseguit una màxima diferència de 24 punts. Molt haurà de canviar el FC Barcelona per, amb l'ajuda del Palau Blaugrana, esborrar la imatge de clara superioritat d'uns blancs que estan a un triomf de proclamar-se campions de Lliga. El Reial Madrid podria aconseguir el pòquer aquesta temporada després d'haver guanyat també la Supercopa, la Copa del Rei i l'Eurolliga.