Bàsquet

El Regal Barça no podrà evitar enfrontar-se al Maccabi, el Panathinaikos o l'Olympiacos en el Top 16 de l'Eurolliga

El Regal Barça ja sap quins són els possibles rivals que tindrà al Top 16 de l'Eurolliga. El fet de passar com a tercer de grup farà que l'actual campió hagi de jugar contra equips de més entitat. Així, ja és segur que no evitarà un d'aquests tres rivals: el Maccabi de Tel Aviv, els grecs del Panathinaikos i l'Olympiacos, mentre que l'altre líder de grup, el Montepaschi, no es pot enfrontar als blaugranes per haver coincidit en la primera fase. Amb cinc equips de la Lliga ACB al bombo, la segona restricció és que no hi hagi més de dos equips per grup de la mateixa competició. Per tant, el Reial Madrid i el Caja Laboral, segons, i el València, quart, també podrien ser possibles rivals, mentre que l'Unicaja, tercer, està descartat. El sorteig es farà a Barcelona el pròxim 4 de gener.

Actualitzat
Tot i la victòria contra el millor equip del grup, la feina ha quedat a mig fer. El Regal Barça va tancar la primera fase de l'Eurolliga guanyant el Montepaschi però arribarà al Top 16 com a tercer de grup i això farà que els propers rivals siguin dels més potents. El llistó estarà altíssim i en aquesta segona fase ja no hi ha marge a l'error.

El Barça va tornar a evidenciar la irregularitat en el joc què últimament ja li ha costat alguna derrota. 22 pilotes perdudes i uns percentatges d'encert massa baixos van donar als italians avantatges de fins a 8 punts a la primera part. El panorama va canviar a la segona, on, a base de paciència i insistència, les coses van començar a rutllar. Bé Grimau, bé Vazquez i, bé Ricky, que va anotar l'última cistella en un final ajustat que, per una vegada aquesta temporada, va ser favorable al Barça.

Al Top 16 els blaugrana es trobaran equips que han acabat primers o segons de grup. Possibles rivals són l'Olympiacos, el Panathinaikos, el Maccabi o el Reial Madrid. Ahir els blancs es van acarnissar amb el Charleroi. A l'anada havien perdut a Bèlgica, però els de Messina van guanyar de 49 punts, 94 a 45. També el Caja Laboral pot ser rival del Barça. Després de perillar fins hi tot el seu pas al Top 16, els bascos finalment han acabat segons després de guanyar el Partizan de Belgrad.

Qui no reacciona és l'Unicaja, l'únic equip de l'ACB que segur que no s'enfrontarà al Barça en aquesta fase. Contra el Brose alemany va encaixar la quarta derrota consecutiva, però arriba al Top 16 com a tercer de grup. El dia 4 de gener quedaran definits els 4 grups de 4 equips del Top 16 en un sorteig que es fara a Barcelona. Els dos primers de cada grup es classifiraran per al "play-off" de vuitens de final.

Xavi Pascual fa un balanç esportiu


Quan només queda una setmana per acabar l'any 2010, Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, l'ha valorat amb nota en una entrevista als mitjans oficials del club. Pel tècnic, el seu equip treballa en la bona línia i el 2011 s'ha de mantenir el nivell d'exigència que se li pressuposa. "Del 2010 hi ha l'inoblidable record de París i de Bilbao, dos moments importants que van donar dos títols. Més a prop en el temps ens queda la Lliga Catalana 2010, la Supercopa de Vitòria, el triomf contra els Lakers… Hi ha una combinació de molt bons moments i, globalment, de molt bon joc. També hi ha la desil·lusió de la final de l'ACB, però, tot plegat, fa que el 2010 hagi estat reeixit", ha sentenciat.

Després de guanyar la Lliga Catalana, la Supercopa ACB i guanyar el campió de l'NBA, les lesions han marcat el desenvolupament del Regal Barça i han ressentit el joc de l'equip. Tot i això, Pascual creu que la línia és més que correcta. "La gent és molt intel·ligent i sap que tenir tres baixes en posicions exteriors, en posicions semblants, com són les de Pete Mickeal, Juan Carlos Navarro i Gianluca Basile –tres peces fonamentals en la nostra trajectòria passada– significa que tot l'equip s'ha hagut de reajustar. A més, és difícil entrenar-se a un nivell altíssim, perquè s'han perdut actius i el dia a dia es nota per molt bé que treballis", ha explicat el tècnic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut